Vydejte se do světa prdlých pohádek!

prdle_pohadky-nahledovy_obrazek
Dnes jsme si pro vás připravili jednu velmi nevšední, vtipnou a přitom inteligentní pohádkovou knihu. Jejími autory je devět herců, které spojuje pořad Na stojáka, a jeden scénograf. Pojďme si ji představit!

Když už předčítání červené Karkulky vašim dětem nestačí, je na čase vymyslet něco nového. Nakladatelka, která vystupuje pod jménem Hodná holka, vybrala a dala dohromady deset nejvtipnějších pohádek. O ty se postarali herci Tomáš Matonoha, Lukáš Pavlásek, Ester Kočičková, Miloš Knor, Petr Vydra, Václav Neužil, Jakub Žáček, Marie Ludvíková, Lumír Tuček a scénograf Marek Cpin.

„Vyprávím pohádky synovi, vždycky mi řekne osoby, které v tom mají vystupovat, a konec. Tentokrát jsem ale žádné zadání neměl, proto má taky moje pohádka konce tři, aby děti věděly, že v životě není nic jednoznačné a přímo nalinkované,“

- Tomáš Matonoha, autor úvodní pohádky O drakovi a jeho třech koncích.

(Zdroj: Tisková zpráva)


Nejen že každá pohádka všech autorů má originální důvtip a inteligentní pointu. Obsahuje také mravní poučení, které si děti z pohádek mohou vzít. Poučí je o tom, jak je dobré rozlišovat mezi dobrem a zlem, naučí chápat kulturní význam jazyka, dá věřit naději, že láska vždy vyhrává nad lží a nenávistí, a nebo že chybovat může každý. Kniha navíc obsahuje moc pěkné ilustrace, o které se postarala německá ilustrátorka Gunilla Jähnichen.

 

Prdlé pohádky 

Vydalo: Nakladatelství Hodná holka

Autoři: Tomáš Matonoha, Lukáš Pavlásek, Ester Kočičková, Miloš Knor, Petr Vydra, Václav Neužil, Jakub Žáček, Marie Ludvíková, Lumír Tuček a Marek Cpin

Ilustrace: Gunilla Jähnichen
Počet stran: 127
Formát: 237×301
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Prdlé pohádky

Jeden scénograf a devět komediálních herců, které znáte z pořadu Na stojáka, vyměnili mikrofony (a dřevotřísku) za počítačové klávesnice a na světě jsou nové pohádky. Jsou veselé. Jsou dojemné. Jsou ochytřující. Jsou pro všechny děti od pěti let a hlavně jsou… TOTÁLNĚ PRDLÉ! V knize na vás čeká úplný horor jedné Špagety; Princezna, která ukradla zuby; Jednohlavý drak a jeho tři konce; Pohádka o perníku, po kterém je hned celý svět lepší; Tři sestry; Princezna s vysavačem; Medvědi; knedlík jako Nejlepší koření; Princezna s plnovousem a Nebojácný Venda. 

O autorech

Jak jsme již zmínili, autory spojuje stand up komedy show Na stojáka, kde je jejich úkolem pobavit diváky nejen v sále, ale i v televizi. To se netýká scénografa Marka Cpina, který působí v Divadle Petra Bezruče v Ostravě. Autoři nemají velké zkušenosti s psaním pohádek. Ve výsledku to pak vypadá tak, že Tomáš Matonoha má problém s konci svých vyprávění, Ester Kočičková se strachuje, zda z ní příliš nevylezla vychovatelka a Lukáš Pavlásek je ostřílený autor, který vydal už několik knih, i když jen v rukopise.

 

Nakladatelství Hodná holka

Hodná holka je mladé nakladatelství, které vzniklo v září 2013. Zajímavostí je, že sama nakladatelka vystupuje pod jménem Hodná holka. Nakladatelství si založila pro svoje vlastní potěšení. První knihou, kterou nakladatelství vydalo, je Vaše spřízněná duše Tary Springett, druhou pak Prdlé pohádky autorů z okruhu Na stojáka.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrdlé pohádky

Matonoha, Tomáš - Pavlásek, Lukáš - Kočičková, Ester - Knor, Miloš - Vydra, Petr - a další...

Hodná holka, 2013

Napsat komentář