Nenechte si ujít v týdnu od 2. do 8. ledna

Nenechte si ujít
První lednový týden probíhá v rámci příprav na nový rok, proto je výběr literárních akcí trochu chudší. Přesto se pojďme podívat, co se v literární oblasti odehrává. 

Od pondělí 2. ledna se můžete těšit na putovní výstavu s názvem Je esperanto mrtvý jazyk?, která se tímto přesouvá do Městské knihovny v Ostrově nad Ohří. Seznámíte se tak nejen s podmínkami vzniku esperanta, ale také jiných umělých jazyků, a činností hnutí s tímto spojeným. Výstava zde zůstává až do 29. února.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně pořádá ve středu 4. ledna v 18:00 přednášku norského spisovatele, učitele a lektora Godiho Kellera s názvem Životní úskalí pro mladou generaci. Tento literát pracuje na Rudolf Steiner University v Oslu a pořádá osvětové akce po celé Evropě. Věnuje se především delikvenci mládeže. Tato přednáška je podporována Waldorfskou základní a mateřskou školou v Brně a navazuje na předchozí úspěšný pořad „Chci rozumět svému dítěti“.

Na autorské čtení předních autorských básníků vás zve Dům čtení pod záštitou Městské knihovny v Praze. Představí se zde například Vít Kremlička, Edwald Murrer či Róbert Gál. Akce se koná ve středu 4. ledna v 18:00.

Těšit se můžete na autorský večer a autogramiádu Olgy Takarczuk. Autorský večer této autorky, proslavené knihou Denní dům, noční dům, se koná ve středu 4. lednaBrně v místogalerii Na Skleněné louce v 16:00, který je druhý den následován besedou a autogramiádou v Literární kavárně Portál v Uherském Hradišti, rovněž v 16:00. Zhlédnout můžete také dramatizaci výše zmíněného díla ve stejná den v 19:00. Více informací zde.

Se svými dětmi můžete tvořit v povánoční rukodělné dílně v rámci pravidelného Čtvrtkování, tentokrát s názvem Tříkrálová koleda. Akce se odehrává v dětském oddělení Knihovny Jiřího Mahena v Brně ve čtvrtek 5. ledna.

Zajímáte se o běžné životy či rodinné prostředí slavných osobností? Pokud ano, je akce konaná Městskou knihovnou ve Vyškově právě pro vás. Přednáška s názvem Prezidenti Českosvenska I – rodina T. G. Masaryka je první z rozsáhlého cyklu dr. Arnošta Drmoly zabývající se životem a rodinou českých prezidentů. Koná se v pátek 6. ledna v 16:30. Více akcí vyškovské knihovny k nalezení zde.

Všem čtenářům Klubu knihomolů tímto přeji vše nejlepší do nového roku, plného krásných čtenářských zážitků.

Doporučení:
Share

Napsat komentář