Jeden netradiční manželský svazek ve fejetonech

DvaRokySpolu
Chcete-li se pobavit, uvolnit, zamyslet se nad vaším partnerským vztahem a nahlédnout na manželskou realitu z pozice manžela i manželky, pak si nenechte ujít následující knižní novinku.

Alex Hrouzková Doleželová se svým manželem Jiřím X. Doležalem spojili své síly a napsali knihu. Najdete v ní fejetony s úsměvnými tématy o partnerských vztazích, lásce a samozřejmě sexu.

Mladá havířovská rodačka, absolventka psychologie na FF UK v Praze, psycholožka v Institutu partnerských vztahů a autorka mimořádně úspěšné knihy Expanze na Mars se vdala na konci svého studia. První dva roky manželského svazku velmi vtipně a barvitě zachycují fejetony, které zachytila v této knize s názvem Dva roky spolu. S psaním článků má již zkušenosti – přispívá jimi do lifestylového časopisu Style. Knižní novinka Dva roky nakladatelství XYZ obsahuje polovinu fejetonů publikovaných v právě výše jmenovaném časopisu. Ryze ženský pohled na manželskou realitu je obohacen o mužské postřehy jejího manžela.

Stojí za zamyšlení, proč mladá atraktivní psycholožka „přilnula“ k o dvacet let staršímu muži s nevalnou pověstí „děvkaře“ a narkomana. Jiří X. Doležal kouří stále marihuanu a je tvrdošíjným zastáncem její legalizace. Veřejnost si může jejich vstup do manželského svazku pamatovat díky medializované svatbě roku 2009.

Fejetony nabízí pohled na to, jak manželé Doležalovi obvykle tráví svůj volný čas. Novinář JXD (jde o neformální zkratku jména Jiřího X. Doležala) chodí od jara do podzimu na procházky, na nichž se snaží najít zkameněliny trilobitů a rozšířit tak svou sbírku. Tu srovnává se sbírkou zkamenělin v Národním muzeu, pravěké „šutry“ se snaží získat i na internetových aukcích. Jeho žena Alex se nenudí, nýbrž odpočívá mezitím na dece a užívá si přírody. Alex má také svou neřest – ráda pije červené víno. A tak se s manželem hezky doplňují. Manželé se shodují na společných potomcích, totiž prozatím žádné nemít. Raději si pořídili činčaláka Chucka a činčalí samici Huli. A ti se jim doma pěkně rozmnožili…

Manželská dvojice psychologů a literátů dokáže svými fejetony pobavit. V každém z fejetonů lze najít „sexistické výroky“: Umíme vyrobit parfém, co voní jako sperma; masturbující činčalák Chuck; Číňanky mají úzké vagíny; Muž je pouze taková ohavná záležitost na konci penisu. To je jen zlomek ze sexem protkaných fejetonů.

Pokud nejste přímo puritáni a zastánci „staré školy“, kniha vás jistě pobaví stejně jako mě. Určitě najde své příznivce v řadě lidí, kteří se chystají nebo se už dostali do víru manželské reality.

Ukázka z knihy

Nyní jsme byli mezi lidmi, kteří dělali ještě nechutnější věci, než dělají pedofilové. Jeden pán na jevišti souložil partnerku oloupaným křenem. Jiná mladá dáma si nechala na jevišti propíchnout bradavky, skupinku progresivních mladých lidí pověsili za háky zabodnuté pod kůží a jako vyvrcholení programu na jevišti propíchli mladému muži penis. (str. 58)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDva roky spolu

Hrouzková Doležalová, Alex - Doležal, Jiří X.

XYZ, 2011

Napsat komentář