Litvínovskou knihovnou prolétl Dudek

adolf-dudek-nahled
Městskou knihovnu Litvínov opět navštívil známý ilustrátor Adolf Dudek. Pobavil děti svým zábavným představením.

Ve čtvrtek i v pátek se knihovna otřásala v základech – ilustrátor dětských knížek Adolf Dudek zde naplno rozjel své představení. Ve čtvrtečním odpoledni mohly do knihovny přijít celé rodiny. Ilustrátor si pro ně připravil hodinové vystoupení, v němž stihl převyprávět 7 pohádek.

Zdroj: Městská knihovna Litvínov

Stejný pořad pak předvedl i v dopoledním představení, které bylo určené pro prvňáčky ze ZŠ Ruská. Ti dostali Dudka jako dárek za účast v celostátním projektu Knížka pro prvňáčka.

„Děti tahaly řepu, probouzely Šípkovou Růženku, utíkaly jako koblížci před zvířátky, přes pohádku o domečku se stolečkem se dostaly k loupání perníčku na perníkové chaloupce a nakonec křísily kohoutka, který byl lakomý a nechtěl se podělit se slepičkou,“

popisuje pohádkovou smršť J. Kratochvílová, knihovnice dětského oddělení.

Zdroj: Městská knihovna Litvínov

V průběhu celého představení Dudek zapojoval do dění děti, rodiče i paní učitelky. Pomáhali mu malovat či recitovat. Na závěr si mohli domů odnést ilustrátorův autogram – ptáka dudka.

 „Dudek vtáhl děti do děje nejen svou energií a obrázky, ale také množstvím rekvizit a pohotovými vtipnými reakcemi na dětské připomínky. Děti byly z pana ilustrátora unešené. Jejich křik i smích se nesl celou knihovnou,“

shrnula Kratochvílová.

Více informací najdete na stránkách Městské knihovny Litvínov

Doporučení:
Share

Napsat komentář