Android pro uživatele i odborníky

PerexAndroid
S operačním systémem Android seznamují autoři laiky i programátory. Informace ocení zejména zvídaví uživatelé chytrých mobilních telefonů a tabletů, které jsou Androidem vybaveny.

Druhé vydání úspěšné knihy přináší navíc sekci popisující kompletní vývoj funkční aplikace, ve které si čtenář vyzkouší většinu probíraných témat a může si tak danou problematiku osahat a vyzkoušet. Dále přibyl popis přípravy aplikace pro publikaci v Android marketu a celý proces. Čtenář tedy bude moci na základě získaných znalostí svoji aplikaci zpeněžit. Dalšími rozšířeními jsou tipy a triky pro vývoj mobilní aplikace pro Android, například umístění Google reklamy, lokalizace aplikace do více jazykových mutací, atd. I když se jedná o jeden z nejmladších operačních systémů, jeho oblíbenost vzrůstá neuvěřitelným tempem. Je to operační systém velmi rychlý a stabilní. Android market je nabitý k prasknutí aplikacemi všeho druhu a zdrojový kód Androidu je volně dostupný a šířený jako open source. Vzhledem k rozšířenosti a obrovskému růstu popularity tohoto OS, roste poptávka po kvalitním programovém vybavení a tím pádem jsou programátoři vzdělaní v této oblasti čím dál více žádaní.

 

Ukázka z knihy: Hlasové vyhledávání

Vyhledávání informací na internetu pomocí hlasu uživatele, to je Google Voice Search, neboli hlasové vyhledávání pro chytré mobilní telefony. Od verze Androidu 2.1 je dostupné také v českém jazyce a uživatel má k dispozici databáze více než miliónu slov.

Hlasové vyhledávání využívá heuristický algoritmus, tedy s položeným počtem dotazů by měla růst úspěšnost jejich správného rozpoznání. Samozřejmě záleží na prostředí, artikulaci tazatele a také na míře okolního šumu a hluku.

 

Programujeme pro Android

Druhé, rozšířené vydání

Autoři: Jiří Vávrů, Miroslav Ujbányai

Počet stran: 256
Formát: 170 x 240 mm
ISBN: 978-80-247-4863-4
Edice: Průvodce
Doporučená cena: 349 Kč
Vyšlo: 22. října 2013

Kniha Programujeme pro Android byla vydána v nakladatelství Grada.

 

Zdroj informací a obrázků: nakladatelství Grada


Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou či z oblasti financí a účetnictví, knihy ekonomické, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProgramujeme pro Android
druhé, rozšířené vydání

Vávrů, Jiří - Ujbányai, Miroslav

Grada, 2013

Napsat komentář