Hrajte s Metaforou a rozmrazte si novou Yrsu!

Soutez-Yrsa_nahled
Královna severské krimi Yrsa Sigurdardóttir se vrací na scénu s Ohnivým andělem, novou detektivkou ve stylu Jo Nesboa či Stiega Larssona. Pojďte si s námi zahrát hru nejen o tuto novou detektivku! V každém kole se soutěží o dárkové poukázky a na konci o balíčky knih!

V Yrsiných knihách jste již mohly potkat tři tajemná znamení, hlavu bez těla (Poslední rituál), duchy mrtvých děvčátek (Mrazivé světlo) i hrůzné následky výbuchu sopky (Žhavý hrob). A opět se tu setkáte s právničkou Tórou jako hlavní vyšetřovatelkou.

Do vydání thrilleru Ohnivý anděl sice zbývá ještě bezmála měsíc, ale nakladatelství Metafora již nyní nabízí jedinečnou možnost vyhrát si tuto knížku. Odhalujte – rozmrazte si – s námi obálku Ohnivého anděla, stejně jako Tóra pátrá po tajemných zločincích, a získejte hodnotné ceny!

O co se hraje?

Soutěž proběhne v šesti kolech (1. kolo proběhlo v pondělí 21.10.), v každém kole ze správných odpovědí budou vylosování 3 výherci. Ti získají dárkovou poukázku na nákup v hodnotě 200 Kč.
Po skončení všech šesti kol vylosují z těch, kteří pošlou šest správných odpovědí, opět 3 výherce. Ti si odnesou tyto ceny:

  • 1. místo – Ohnivý anděl + 3 detektivky
  • 2. místo – Ohnivý anděl + 2 detektivky
  • 3. místo – Ohnivý anděl + 2 detektivky

Jak se zúčastnit?

V každém kole uveřejníme na naší facebookové stránce soutěžní obrázek, který bude obsahovat zadání otázky a kousek skládačky obálky. Ten musíte správně doplnit pod písmeno ve výše uvedeném zamrzlém přebalu (např. 1A). K tomu odpovíte na otázku – odpovědi zasílejte na mail helena@metafora.cz. Nápovědy k otázkám můžete najít na www.metafora.cz. Po vyhodnocení kola bude kousek správně rozmrazen.

Výherci budou o výhře informováni po slosování e-mailem.

Soutěže se můžete účastnit pouze z jedné poštovní adresy, ostatní nebudou brány na zřetel.

Ohnivý anděl

Autorka: Yrsa Sigurdardottir

Stav: připravuje se k vydání
Datum vydání: 18.11.2013
ISBN: 978-80-7359-393-3
Cena: 349 Kč
Vydává nakladatelství Metafora

Jaké hrůzy se děly za zdmi ústavu pro postižené, který lehl popelem? Nejlepší příběh od dob Přeletu na kukaččím hnízdem! Islandská odpověď na Stiega Larssona! Detektivní thriller je mrazivý i podmanivý jako sám Island, kde talentovaná autorka žije.

Advokátka Tóra Gudmundsdóttir má toho nejděsivějšího klienta své kariéry. O její služby se zajímá duševně narušený sexuální deviant ve výkonu trestu. Nežádá však osvobození pro sebe. Přeje si propuštění Jakoba, mladíka s Downovým syndromem, který údajně založil požár v ústavu pro nemocné.

Brzy nato začne Tóra dostávat prazvláštní esemesky a kdekdo jako by najednou měl co skrývat. Pitva ochrnuté neslyšící dívky pak přinese úděsné odhalení… Tóra si náhle připadá jako ve zlém snu. Vždyť, kde jinde než v nočních můrách píší neviditelné ruce na zamrzlé sklo divné znaky a kde se mrtvé au-pair dožadují, že budou dál hlídat své malé svěřence?

Mistrné vykreslení obyvatel i atmosféry místa, kam se hned tak někdo nedostane – ústavu pro tělesně i duševně postižené – dělá z Yrsina nejnovějšího románu něco mnohem hlubšího než obyčejnou detektivku. Mistrně dávkované napětí se tu mísí s nadpřirozenem a čtenář je pozvolna zatahován do vnitřních světů hlavních postav, zván k nahlédnutí do děsivého labyrintu narušených myslí…

 

Yrsa Sigurdardóttir

Narodila se v Rejkjavíku 24. srpna 1963. Maturovala v roce 1983, bakalářské studium v oboru stavební inženýrství na Islandské univerzitě dokončila v roce 1988 a magisterské ve stejném oboru na univerzitě v Montrealu roku 1997. Yrsa se živí jako stavební inženýrka pro společnost Fjarhitun a přitom píše.

V roce 1998 vydala Yrsa svou první knihu pro děti Þar lágu Danir í því. K dnešnímu dni jí vyšlo již pět knih pro děti a mládež, jako poslední zatím BIObörn (BIODěti, 2003). Roku 2000 ocenil islandský výbor IBBY (Mezinárodní výbor knih pro mladé lidi) Yrsu za její knihu Við viljum jólin í júlí (Chceme Vánoce v červenci).

Jako první kniha pro dospělé vyšel v roce 2005 u nakl. Veröld napínavý detektivní příběh Þriðja táknið. Tato kniha již vyšla v mnoha zemích a taktéž v roce 2007 i v ČR pod názvem Poslední rituál.

Yrsa žije na předměstí Rejkjavíku, je vdaná a má dvě děti.

Více si o autorce můžete přečíst zde.

(Zdroj informací a fotky: nakladatelství Metafora)

 

Jak dopadlo 1. kolo?

Soutěžní otázka zněla: I když je Yrsa již několik let světově uznávanou spisovatelkou, stále zůstává věrna svému občanskému povolání. Čím se Yrsa živí?

Správná odpověď: Yrsa pracuje jako stavební inženýrka.

Kousek skládačky patřil pod E, jak se můžete přesvědčit i na soutěžním rastru.

 

Doporučení:
Share

Napsat komentář