Kdo by neměl rád českou detektivku?

Tajemství obří číše
Máte rádi české detektivky? Nakladatelství MOBA nabízí edici Původní česká detektivka, v níž nedávno vyšla i kniha z pera Hany Proškové, která je známou autorkou psychologicky prokreslených detektivních povídek a novel.

Publikace je souborem detektivních novel – Tajemství obří číše, Rakev a hruška, Případ u jezera, Lásky čas, Prostý případ statistiky a Nepříjemný zápach.

Podezřelé sebevraždy nebo jasné vraždy zde opět řeší známá dvojice detektivů – kapitán Bezpečnosti Vašátko a jeho přítel, amatérský detektiv Horác, který je povoláním malíř.

 

Tajemství obří číše

Autorka: Hana Prošková

Vydalo: nakladatelství MOBA

Počet stran: 336
Rok vydání: 2013
Vazba: vázaná
Formát: 115 x 180 mm
Vydání: 1.
ISBN: 978-80-243-5256-5

Přečtěte si více o knize Tajemství obří číše.

V nakladatelství MOBA vyšly od Hany Proškové následující knihy:

Černé jako smola
Jahody se šlehačkou
Zlá panenka

 

Původní česká detektivka

V této edici nakladatelství MOBA vycházejí díla známých českých autorů detektivního žánru, mezi nimiž nechybí Eva Kačírková, Jan Cimický, Jarmila Pospíšilová, Jan Zábrana či Josef Škvorecký. Můžeme zde nalézt autory staršího data narození i autory doposud žijící, ale společné mají jedno – jejich tvorba se stala pro milovníky českých detektivek klasikou.

 

O autorce

Hana Prošková (1924-2002) je známá česká spisovatelka (básnířka i prozaička), která se do povědomí čtenářů zapsala především díky svým perfektně psychologicky prokresleným detektivním povídkám a novelám. Do literatury vstoupila roku 1962 svou lyrickou básnickou sbírkou Oblaka. Její verše můžeme nalézt i v mnoha dětských leporelech či omalovánkách. Mimo jiné překládala publikace z němčiny, ruštiny a slovinštiny.

 ———————————————————————————————-

Nakladatelství MOBA vzniklo na podzim roku 1991 a za více jak 18 let existence se vyprofilovalo na jednu z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Počtem ročně vydaných téměř 400 titulů se řadí mezi největší česká nakladatelství. Nakladatelství se specializuje na světovou krimi, původní českou detektivku, historické romány, literaturu faktu a romány pro ženy.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajemství obří číše

Prošková, Hana

Moravská Bastei MOBA, 2013

Napsat komentář