Detektiv Lincoln Rhyme řeší další zapeklitý případ

PokojSmrtiDetail
Nový případ detektiva Lincolna Rhyma vás zavede do prostředí profesionálních odstřelovačů. Kvůli chybné informaci tajné služby je zastřelen nevinný člověk a na Rhymovi je, aby toto pochybení prověřil. Zúčastněte se naší soutěže a vyhrajte nejnovější román Jefferyho Deavera!

Desátý případ Lincolna Rhyma

Robert Moreno, americký občan žijící v Jižní Americe, se stane na Bahamách obětí kulky profesionálního odstřelovače. Vraždu si objednala americká vláda na základě informace tajné služby, že Moreno připravuje teroristický útok. Ta informace byla ovšem mylná: Moreno chystal nevinný protest, nikoli útok.

Vyšetřováním alarmujícího případu jsou pověřeni Lincoln Rhyme a Amélie Sachsová. Zatímco Sachsová sleduje Morenovy stopy v New Yorku, Rhyme se navzdory svému postižení vydává na místo činu. Ocitá se tak v nebezpečné blízkosti odstřelovače – muže, který je zvyklý eliminovat jakékoli důkazy o svých činech. Včetně živých svědků, pochopitelně.

Postupně vycházejí najevo další znepokojivé okolnosti a Rhyme se Sachsovou zjišťují, že nic není takové, jak se jim zpočátku mohlo zdát. Podaří se jim dosáhnout spravedlnosti, aniž by za to museli zaplatit vlastním životem?

 

Pokoj smrti

Autor: Jefery Deaver

Vydalo nakladatelství Domino

Počet stran: 400
Série: Lincoln Rhyme
Vazba: pevná
ISBN:978-80-7303-910-3
Vyjde:  23. října 2013

Přečtěte si více o knize Pokoj smrti

 

Jeffery Deaver

Zatímco drtivá většina dospívajících Američanů se rok co rok těšila na letní prázdniny, že si potrápí tělo všemožnými sporty, Jeffery Deaver (*1950) se na ně těšil z jiného důvodu: že zase přečte, co mu přijde pod ruku. I to ho ale uspokojovalo jen chvíli.

V jedenácti letech napsal první román, byť jen o dvou kapitolách. Na střední škole redigoval časopis a k němu vydával i svůj vlastní, literární. Žádný div, že zamířil k novinařině. Ale ani univerzitní diplom nestačil na post soudního zpravodaje prestižních listů Wall Street Journal či New York Times, po nichž pošilhával, a tak vystudoval ještě práva a věnoval se firemní právničině na Wall Street. Za dlouhých cest vlakem do práce a zpět zase psal, tentokrát vlastní verze svých oblíbených thrillerů.

Mezi jeho prvními vydanými kriminálními romány (Voodoo a Always A Thief) jsou dnes vzácné sběratelské kousky, které se dalších vydání nedočkaly) a dneškem uplynulo rovných pětadvacet let. Za ono čtvrtstoletí Deaver pomalu, ale jistě stoupal rytmickým krokem jednoho románu ročně na žánrovou špici. Vstup na pomyslný Olymp mu velkou měrou zajistila originální postava kvadruplegického detektiva Lincolna Rhymea.

„Zamýšlel jsem vytvořit holmesovskou postavu, která používá spíš mozek než tělo,“ říká autor o detektivovi, který zatím vystoupil v hlavní roli devíti jeho románů. „Řeší zločiny tím, že o nich raději přemýšlí, než aby jako jiní střílel, běhal a po barech úskoky tahal z lidí svědectví.“

Hrnuly se ceny, přicházely nabídky z Hollywoodu, stoupaly honoráře, rostla autorova prestiž. Bezmála třicítka vydaných titulů se rozletěla ve více než dvacetimilionovém nákladu po celém světě. Ozvali se i správci pozůstalosti Iana Fleminga s nabídkou, aby Deaver napsal novou bondovku.

Pro spisovatele jsou ale tohle všechno až druhotná měřítka úspěchu:

„K psaní mě inspiruje čtenář. Jemu chci dávat všechno, co ho baví a co mu přináší vzrušení. V téhle branži je naprosto nezbytné, aby autor znal svého čtenáře a měl ho při psaní neustále na mysli.“

(Zdroj informací a fotografie autora: Domino)

 

Vyhrajte krimiromán Pokoj smrti

Patříte mezi skalní fanoušky Jeffery Deavera? Baví vás napínavé příběhy a rádi si přečtete román, ve kterém je hlavní hrdinou chytrý detektiv se schopnostmi Sherlocka Holmese? Tak to by vás mohla zajímat kniha Pokoj smrti, novinka od jednoho z nejznámějších krimiautorů současnosti.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, v níž tři z vás vyhrají knihu Pokoj smrti.

Jako obvykle stačí u soutěžní otázky vybrat ze tří možností tu jedinou správnou a pak už jen správně tipovat. Hodně štěstí!

 

Soutěž o knihu Pokoj smrti
běží od 21. října 
do 3. listopadu 2013.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Pokoj smrti

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePokoj smrti

Deaver, Jeffery

Domino, 2013

Napsat komentář