Televize Nova očima publicisty Jana Vávry

MocANemocTelevizeNovaVyrez
Jaké je zákulisí vzniku TV Nova? Čím si tato komerční stanice získala milióny diváků po celé České republice? (Nejen) na tyto otázky by vám mohla odpovědět nová kniha, o niž si můžete zasoutěžit, Moc a nemoc televize Nova novináře Jana Vávry, které stál u zrodu naší první soukromé TV.

Tipněte si v naší nové soutěži a jeden ze tří výtisků knihy Moc a nemoc televize Nova může být váš!

Svědectví o lidech a jejich ambicích

Publicista a spisovatel Jan Vávra byl jedním z lidí, kteří stáli u zrodu televize Nova. Působil v ní jako ředitel zpravodajství a dlouhá léta moderoval politický diskusní pořad Sedmička. Ve svých vzpomínkách se vrací k okolnostem samotnému vzniku naší první soukromé televize, líčí její zrod, počáteční potíže i fenomenální úspěch.

Jeho pohled je pohledem zevnitř, a proto vykresluje dění okolo televize a její vývoj jako příběh lidí, kteří ji vytvářeli – ať už přímo pracovníků televize či zahraničních poradců a investorů. A v centru jeho pohledu pochopitelně stojí muž, který je nejvíc spjatý s počáteční érou Novy, totiž Vladimír Železný, s nímž se autor na konci devadesátých let pracovně i lidsky rozešel.

Dění okolo Novy na přelomu tisíciletí nakonec vyústilo v několik mezinárodních arbitráží a Česká republika byla nucena v roce 2003 zaplatit původním zahraničním investorům za zmařenou investici 10 miliard korun.

Jan Vávra též líčí své zkušenosti a postřehy ze zákulisí, které získal během moderování diskusního pořadu s politiky a veřejně známými osobami, a tak se čtenář setkává s takovými osobnostmi jako Václav Havel, Václav Klaus, Miloš Zeman, Tomáš Halík a mnozí další. Další vrstvu Vávrovy knihy pak tvoří úvahy o roli a významu médií v moderní společnosti a kritické postřehy o stavu současné české žurnalistiky.

 

Moc a nemoc televize Nova

Autor: Jan Vávra

Vydalo nakladatelství Prostor

Počet stran: 180 + 56 fotografické přílohy
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7260-282-7
Vydáno:  20. září 2013

Přečtěte si více o knize Moc a nemoc televize Nova 

 

Jan Vávra

Jan Vávra je český publicista a spisovatel, jehož jméno je převážně spojováno s televizí Nova, kde několik let moderoval politický diskusní pořad Sedmička. Kromě knihy Moc a nemoc televize Nova také napsal titul pod názvem V krajině prorostlého bůčku, jenž vyšel v nakladatelství Prostor v roce 2008.

 

Vyhrajte publikaci Moc a nemoc televize Nova

Zajímají vás informace ze zákulisí nejsledovanější české komerční televize? Patří Jan Vávra mezi vaše oblíbené publicisty? V tom případě byste si neměli nechat ujít jeho novou knihu Moc a nemoc televize Nova!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Prostor vám přinášíme soutěž, v níž tři z vás vyhrají knihu Moc a nemoc televize Nova.

Jako obvykle stačí u soutěžní otázky vybrat ze tří možností tu jedinou správnou a pak už jen správně tipovat. Hodně štěstí!

 

Soutěž o knihu Moc a nemoc televize Nova
běží od 18. 
do 31. října 2013.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Moc a nemoc televize Nova

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMoc a nemoc televize Nova
Svědectví o lidech a jejich ambicích

Vávra, Jan

Prostor, 2013

Napsat komentář