Procházka současnou českou tvorbou

kniha
Dnes vám představíme několik knih současných autorů s českých luhů a hájů. Máte chuť si přečíst historický román, detektivní novelu, nebo povídky inspirované skutečností? To vše v dnešních tipech!

Máte-li rádi českou literaturu, rádi bychom vám představili nejnovější české knihy na našem trhu. Hned v prvním tipu půjde o pátrání po stopách vášně a smrti. Román Karla C. Griga vydaný nakladatelstvím Zlín odkrývá magický příběh o milostném vztahu z konce 20. století.

Petrovy mozaiky

Autor: Karel C. Grig

Ilustrace: Markéta Hlinovská
Vazba: vázaná
Počet stran: 162

Přečtěte si více o knize Petrovy mozaiky

Prolistujte si také ukázku z knihy!

Láska na druhou? Příběh o zrodu milostného vztahu a zároveň napínavé, téměř detektivní pátrání po stopách vášně a smrti. Konec dvacátého století. Žena a muž. Mají své rodiny, odlišné životy a seznámí je náhoda. S objevem těla mrtvé stařeny narazí na záhadnou historii nenaplněné lásky. Dějem se proplétá i osud zmizelých vzácných mozaik. Mají skutečně magickou moc?

 

———————————–

Magda Křepelková vytvořila z intimních zpovědí žen sbírku povídek, kterou vlastním nákladem vydala u nakladatelství Ladění. Začtěte se do pravdivých příběhů, které odhalují hloubku ženské duše.

Tanec divošky

Autor: Magda Křepelková

Ilustrace: Pavel Kodrle
Vazba: brožovaná
Počet stran: 112

Přečtěte si více o knize Tanec divošky, jejíž recenzi jsme vám přinesli.

Přečtěte si také rozhovor s Magdou Křepelkovou

Ženy v povídkách vytáhly na světlo svůj nejdůležitější a většinou velmi intimní příběh s mužem a podělily se s námi o pochopení, ke kterému došly. Ne nadarmo se říká, že nejvíc se učíme přes vztahy. „Divoška“ mluví k sebepřijetí všech stránek ženy, k otevřenosti a k léčbě sexuality. Opět čekejte velmi otevřený text, který odhaluje hloubky i temnoty ženské duše. Hlavní přínos této knihy je, že si můžete uvědomit, že nemá smysl se za cokoliv soudit.

———————————–

Podivuhodné odchylky v lidském chování zachycené v beletrii? Pokud vás tato tématika zajímá, právě pro vás je kniha, vydaná nakladatelstvím Fragment, ta pravá. Dozvíte se, co jsou to obsedantní myšlenky, transsexualismus, hypochondrie, nebo schizofrenie.

Podivuhodné příběhy z Atlantidy

Autor: Zdeněk Dvořák

Vazba: vázaná
Počet stran: 192

Přečtěte si více o knize Podivuhodné příběhy z Atlantidy

Podívejte se i na ukázku z knihy

Neobyčejně nápadité vyprávění, které beletristickou formou přibližuje čtenáři téma podivuhodných odchylek v lidském chování. Bájné příběhy o obrovi Obsedovi, Transsexuále, Somnambulovi, Hypochondrovi, Schizofrenovi a dalších Atlanťanech upoutají dospělého i dospívajícího čtenáře nejen dějem plným nečekaných zvratů a překvapivou pointou, ale také podtextem odkazujícím k naší současnosti. Dozvíte se, co jsou to obsedantní myšlenky, transsexualismus, somnambulismus, hypochondrie, schizofrenie a další podivuhodnosti naší duše.

———————————–

Začtěte se do příběhu z přelomu 14. a 15. století! Do doby vlády Václava IV. vás zavede kniha vydaná nakladatelstvím MOBA. Děj se odehrává na českém území, ale také i mimo jejich hranice!

Čtvrtý králův pes 

Autor: František Niedl

Vazba: vázaná
Počet stran: 352

Přečtěte si více o knize Čtvrtý králův pes

Děj románu zavádí čtenáře na přelom 14. a 15. století do doby vlády Václava IV. Hlavní hrdina jako by byl člověk bez citu a emocí, který dokáže bez mrknutí oka pozorovat, jak z jeho protivníka uniká život, ale zároveň kvůli ztrátě svého psa vyhlásí králi Zikmundovi nepřátelství a tak rozpoutá jednu z největších štvanic té doby. 

———————————–

Závěrečným dnešním tipem pro vás máme novelu, vydanou nakladatelstvím Host, která se odehrává na periferii města. Čeká na vás detektivní zápletka kolem osudů čtyř sousedů.

Dům číslo 6 

Autor: Nela Rywiková

Vazba: vázaná
Počet stran: 280

Přečtěte si více o knize Dům číslo 6

Prolistujte si i ukázku z knihy. Další úryvek najdete také na naší stránce.

Nepřehlédněte také naši recenzi Domu číslo 6 a rozhovor s Nelou Rywikovou

Novela zavádí čtenáře na periferii města, do polorozpadlého domu schovaného kdesi uprostřed bývalého továrního areálu mezi vysokými pecemi vítkovických železáren. Všechny hrdiny spojuje minulost prožitá v kleci fabriky, neschopnost změnit svůj život k lepšímu, představit si sebe samé jako strůjce vlastního osudu. Za tichého přihlížení se stávají svědky, a nakonec i aktéry zločinu.  Není nic jednoduššího než se nepohodlného člověka zbavit…


Zajímáte se o současné české autory? Která z knih vás nejvíce zaujala? Napište nám! 

Nenechte si ujít šanci a vydražte si tyto knihy
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČtvrtý králův pes

Niedl, František

Moravská Bastei MOBA, 2013

zobrazit info o knizePetrovy mozaiky

Grig, Karel C.

Kniha Zlín, 2013

zobrazit info o knizeTanec divošky

Magda Křepelková

Ladění, 2013

zobrazit info o knizePodivuhodné příběhy z Atlantidy – Zdeněk Dvořák

Dvořák, Zdeněk

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeDům číslo 6

Rywiková, Nela

Host, 2013

Napsat komentář