Homeopatie ve sportovní medicíně

PerexHomeopatieASport
Homeopatie patří mezi alternativy ke klasické medicíně. S jejím využitím pro léčbu běžných obtíží, ale také sportovních úrazů i při rekonvalescenci seznamuje čtenáře ve své nové knize doktorka Ilona Ludvíková.

První kniha tohoto zaměření na českém trhu podává v neobvyklé šíři velmi praktické informace o možnostech využití homeopatie ve sportovní medicíně. Autorka, zkušená homeopatka a lektorka homeopatických kurzů, v textu uvádí ověřené klinické návody pro homeopatickou léčbu běžných potíží, věnuje se také sportovním úrazům a poúrazové rekonvalescenci a neopomíjí ani duchovní kontext léčby a výživu sportovce. Díky této komplexní příručce získá čtenář přehled o tom, jak během rekreačního i vrcholového sportování pracovat s homeopatickými léky, komunikovat se svým tělem a získat tak nenahraditelnou zpětnou vazbu a zdroj pozitivního zdraví. Kniha je určena rodičům, trenérům sportujících dětí, fyzioterapeutům a psychologům, všem sportujícím lidem.

Homeopatie a sport

Autorka: Ilona Ludvíková
Počet stran: 152
Formát: 140 x 210 mm
Edice: Zdraví a životní styl
ISBN: 978-80-247-4545-9
Doporučená cena: 239 Kč
Vyšlo: 4. října 2013 

Kniha Homeopatie a sport vyšla v nakladatelství Grada.

 

Napsali o knize

Vážení čtenáři, dostává se vám do rukou nejen ojedinělá publikace přibližující možnosti homeopatie na poli sportovní medicíny a rehabilitace, ale také kniha s hlubokým filozofickým podtextem. Najdete v ní informace o funkci lidského organismu na makroskopické, mikroskopické a psychosomatické úrovni. Věřím, že v ní naleznete spoustu užitečných rad, jako já, ačkoliv už se zabývám homeopatií dvacet let… děkuji za ni.

MUDr. Kateřina Formánková, pediatr, homeopat

Jednotlivé kapitoly jsou ve stejném duchu jako velice populární homeopatické přednášky MUDr. Ilony Ludvíkové – mají logické a přehledné řazení. Systém je připraven na rychlou orientaci. Kvality této vyčerpávající příručky určitě ocení odborníci ve sportovní medicíně a fyzioterapii, ale neměla by chybět ani v knihovnách praktických lékařů a pediatrů. Sportovci a především rodiče malých sportovních talentů zoufale hledají šetrnou alternativu v prevenci a terapii běžných nemocí. Tato příručka usnadní přístup širší veřejnosti k homeopatické léčbě běžných potíží a můžeme předpokládat, že bude i motivací pro lékaře a zdravotníky ke vzdělávání se v klinické homeopatii.

MUDr. Eva Kettmannová, alergolog, imunolog, homeopat

 

O autorce

MUDr. et MUDr. Ilona Ludvíková promovala na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně v roce 1994 v oboru stomatologie a v roce 1996 v oboru všeobecného lékařství. Po ukončení studia pracovala v Masarykově orofaciální onkologické společnosti jako zubní lékařka. Atestaci prvního stupně v oboru stomatologie složila v roce 2001. V témže roce absolvovala francouzskou homeopatickou školu CEDH. Nyní pracuje jako stomatoložka a věnuje se homeopatickému poradenství. Je odbornou konzultantkou na klinické využívání homeopatie. Přednáší pro lékaře, fyzioterapeuty, porodní asistentky a farmaceuty. Členkou Homeopatické lékařské asociace je od jejího vzniku v roce 2002, z toho valnou část v její radě. Je autorkou několika informačních brožur a výukových materiálů pro stomatology, porodní asistentky a lékaře. Dále se spolupodílela na knize Poznáváme homeopatii – Jak se léčit šetrně (Grada Publishing, a.s., 2008).

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHomeopatie a sport

Ludvíková, Ilona

Grada, 2013

Homeopatie ve sportovní medicíně - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Ivana Sáčková Ivka.Iva napsal:

    PS. A akorát tahání peněz z lidí.

  2. Ivana Sáčková Ivka.Iva napsal:

    Homeopatii nevěřím, protože jak může léčit něco, kde není téměř žádná léčivá látka? (Resp. jen 1 molekula látky na velké množství litrů vody?)

    Nedávno jsem se dozvěděla, že se při této metodě používá i léčení na dálku = bez podání léku vůbec. A přístroje na toto „léčení“ jsou pěkně drahé.

    To je podle mě opravdové šarlatánství.

Napsat komentář