Severské krimi se dočkalo nového přírůstku

APobalka
Román Andaluský přítel od švédského spisovatele Alexandera Söderberga, vycházející hvězdy mezi autory thrillerů, nás vrhne do víru akce, smrtelného nebezpečí a podrazů. Zahrajte si s námi o jeden ze dvou výtisků této napínavé detektivky!

Nečekaný zvrat v životě Sophie Brinkmannové…

Život Sophie Brinkmannové je tak trochu monotónní. Pracuje jako zdravotní sestra a po manželově smrti žije sama se synem. Netouží po ničem jiném než vést obyčejný život bez zbytečných rizik a velkých dobrodružství. Jednoho dne se jí však do cesty připlete okouzlující Héctor Guzmán…

Sophii oslní jeho šarm a uklidňující úsměv, ale brzy zjistí, že pod příjemným zevnějškem se skrývá cosi děsivého. Její předchozí život bez nebezpečí se změní v pravý opak. Když je navíc do celé hry zapojen i její syn, uvědomí si, že bude muset sebrat veškerou sílu a odvahu, aby našla cestu z tohoto zrádného bludiště podivné morálky, smrtící obsese a zbabělých podrazů…

Andaluský přítel je monumentální thriller světového formátu, který čtenáře zavede do prostředí organizovaného zločinu. Jde o příběh nabitý akcí, jemuž nechybí propracovanost a široký záběr. Není pochyb o tom, že Alexander Söderberg představuje vycházející hvězdu mezi autory thrillerů. Vydání knihy se připravuje v celkem třiatřiceti jazycích a v budoucnu se můžeme těšit i na její filmové zpracování, protože práva již koupila hollywoodská studia.

 

Andaluský přítel

Autor:  Alexander Söderberg

Vydalo nakladatelství Host

Počet stran: 512
Formát: 138 x 206 mm
Vazba: pevná s přebalem
ISBN: 978-80-7294-820-8
Vydáno: 10. září 2013

Přečtěte si ukázku z knihy Andaluský přítel

 

Ohlasy médií

Na nový hlas švédské detektivky jsem čekal mnoho let – a na Söderbergova brilantníhoAndaluského přítele stálo za to si počkat. Fascinující zápletka napsaná tak suverénně elegantním způsobem, až se člověk diví, že je to teprve jeho prvotina.

Thomas Tebbe, Piper Verlag

 

Představte si Muže, kteří nenávidí ženy říznuté Rodinou Sopránů, pak vytúrujte zápletku na maximum a osolte hlasitost. Alexander Söderberg napsal úžasný thriller, který si určitě budete chtít přečíst.

Brad Thor, autor bestselleru Black List

 

Skvělý debut plný napětí, spletitý, ale svižný, dobře napsaný a často hrůzostrašný… Zůstává v něm dost nevyřešených prvků na to, abychom se mohli těšit na alespoň dvě další knihy plné smrtelných hrozeb, s novým nebezpečím na každé stránce.

The Wall Street Journal

 

Trailer ke knize Andaluský přítel

 

Alexander Söderberg

Alexander Söderberg (nar. 1970) žije v jihovýchodním Švédsku v oblasti Österlen a dříve pracoval jako scenárista televizních filmů a seriálů, dramaturg a redaktor.

Spisovatelskou dráhu zahájil románem Andaluský přítel, prvním dílem trilogie s ústřední postavou Sophie Brinkmannové. Román byl v roce 2011 nejdiskutovanější knihou frankfurtského knižního veletrhu a celá trilogie se na aukcích prodala do zhruba dvacítky zemí včetně Anglie a USA, a to za neuvěřitelně krátkou dobu.

(Info a fotografie autora: Host)

 

Vyhrajte thriller Andaluský přítel

Patříte mezi skalní fanoušky severského krimi a hledáte nějakého dosud ještě neokoukaného autora? Tak to by vás mohl zaujmout detektivní příběh Andaluský přítel, jenž je plný napětí a akčních scén.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, v níž dva z vás vyhrají detektivku Andaluský přítel.

Jako obvykle stačí u soutěžní otázky vybrat ze tří možností tu jedinou správnou a pak už jen správně tipovat. Hodně štěstí!

 

Soutěž o román Andaluský přítel
běží od 25. do 8. října 2013.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 thrillery Andaluský přítel

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAndaluský přítel

Söderberg, Alexander

Host, 2013

Napsat komentář