Knižní tipy: Učíme se s Fragmentem

školák
Školní rok právě začal, děti a studenti se vrací do školních lavic. Dnešní tematické knižní tipy tudíž budou zaměřeny na seznámení s knihami, které rozšíří vzdělávání.

Budete se letos vy sami, případně některé z vašich dětí připravovat na vysokou školu? Máte mezi známými cizince, kteří by se rádi náš jazyk naučili? Pak byste neměli přehlédnout naše dnešní knižní tipy, ve kterých najdete právě knížky pro vás. Všechny jsou z nakladatelství Fragment, které se věnuje také vydávání učebnic a dalších knih, které pomáhají s učením.

Pokud se v tomto školním roce hlásíte na vysokou školu a rádi byste se co nejlépe připravili na přijímací zkoušky, měli byste věnovat pozornost knize Přijímací zkoušky na VŠ – Všeobecný přehled – Témata a pojmy. 

Přijímací zkoušky na VŠ – Všeobecný přehled – Témata a pojmy

Autor: Kolektiv autorů
Vazba:brožovaná
Počet stran: 480
Formát: 144 x 205 mm

Aktualizovaná publikace obsahuje přes tisíc základních pojmů z oborů společenských věd, se kterými se můžete setkat u přijímacích zkoušek na vysokou školu. Všechny pojmy jsou stručně a srozumitelně vysvětleny. 
Získejte v co nejkratší době všeobecný přehled a buďte dokonale připraveni!

Ukázka z knihy

„Berlínský kongres v roce 1878 jasně ukázal protichůdnost ruských a rakouských zájmů na Balkáně. Německo se rozhodlo podpořit Rakousko a 7. října 1879 byla ve Vídni podepsána tajná smlouva, kterou vznikl tzv. Dvojspolek. Oba státy se zavázaly ke vzájemné spolupráci proti Rusku, v případě války s jinou mocností měl druhý stát zůstat neutrální. Od podpisu Dvojspolku se datuje úzká spolupráce Rakousko-Uherska s Německem, kterou oba státy sledovaly až do konečné porážky v první světové válce.“

Přečtěte si více o knize Přijímací zkoušky na VŠ – Všeobecný přehled – Témata a pojmy a ukázku z ní.

 ———————————————————————-

Pokud sháníte kvalitní učebnici češtiny pro cizince pro své známé či své žáky, v nabídce najdete sadu tří učebnic Mluvme česky – Let’s speak Czech. Jako první představujeme Mluvme česky Let’s speak Czech čítanka. 

Mluvme česky Let’s speak Czech  čítanka

Autor: Dalibor Dobiáš
Vazba:brožovaná
Počet stran:132
Formát:205 x 292 mm

Česko-anglická učebnice češtiny pro cizince, která nabízí pevný rámec pro organizaci výuky i prostor pro osobitou výuku. Pro všechny, kteří se chtějí naučit opravdu dobře česky. Lze je používat samostatně a jako součást kompletu. 

Přečtěte si více o knize Mluvme česky – Let’s speak Czech – čítanka a ukázku z ní.

———————————————————————-

Nepostradatelnou součástí výuky jazyka je gramatika. V knize Mluvme česky Let’s speak Czech gramatika najdete nejdůležitější gramatická pravidla češtiny ve srozumitelné podobě.

Mluvme česky Let’s speak Czech  gramatika

Autor: Dalibor Dobiáš
Vazba:brožovaná
Počet stran: 208
Formát: 205 x 292 mm

Pro všechny, kteří se chtějí naučit opravdu dobře česky. Nápadité texty z nejrůznějších oblastí, praktická slovní zásoba, běžně užívaná čeština, české reálie.

Přečtěte si více o knize Mluvme česky – Let’s speak Czech – gramatika.

———————————————————————-

Co by to bylo za učení, kdybyste si to, že něco umíte, nemohli vyzkoušet v praxi. S knihou Mluvme česky Let’s speak Czech konverzace si pomocí praktických cvičení vyzkoušíte svoji znalost češtiny v konverzaci.

Mluvme česky Let’s speak Czech konverzace

Autor: Dalibor Dobiáš
Vazba: brožovaná
Počet stran: 160
Formát: 205 x 292

V knize naleznete: 40 lekcí rozdělených do 8 bloků, poslechová cvičení, CD ve formátu MP3 , cvičení pro dvojice, slovníček řazený podle lekcí, reálné konverzační situace, běžně užívanou češtinu a české reálie. 

Přečtěte si více o knize Mluvme česky Let’s speak Czech konverzace a ukázku z ní.

Úvodní foto: www.freedigitalphotos.net. Autor: stockimages


 Využili jste někdy nějaké učebnice (vydané Fragmentem)? Pomohli vám s přípravou ke zkouškám? Podělte se o ni s námi v diskuzi!

Nepřehlédněte tyto knihy také v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřijímací zkoušky na VŠ – Všeobecný přehled - Témata a pojmy

kolektiv autorů

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeMluvme česky – Let´s speak Czech – Čítanka

Dobiáš, Dalibor

Fragment, 2012

zobrazit info o knizeMluvme česky – Let´s speak Czech – Konverzace
Dobiáš, Dalibor

Fragment, 2012

zobrazit info o knizeMluvme česky – Let´s speak Czech – Gramatika

Dobiáš, Dalibor

Fragment, 2012

Napsat komentář