50 osudových dnů ze života Beatles

LoveMeDo
Pobláznili celý svět, stali se legendou, která stále přitahuje pozornost. Dodnes se jejich písničky hrají. The Beatles. Kdo je ovlivnil, čím vším si v životě prošli? O tom a mnohém dalším vypráví uznávaný hudební publicista Paolo Hewitt.

Nakladatelství Slovart přichází s knihou Paola Hewitta, v níž odkrývá nejvýznamnější události v životě „Brouků“. V padesáti kapitolách se dozvíte nejen o vzniku kapely, ale také o tom, kdo je ovlivnil, jaké byly jejich osudové lásky, o jejich úspěších i nezdarech. To vše doplňuje bohatý fotografický materiál a kalendář významných událostí ze života Beatles z let 1940-1970.

Beatles vystupují pro 70 milionů Američanů. 9. února 1964, 53. ulice, New York. Zdroj: Love Me Do, Slovart, str. 76

Jedenapadesát let od chvíle, kdy Beatles 5. října 1962 vydali svůj singlový debut „Love Me Do“, vychází u nás jejich nový životopis z pera uznávaného hudebního publicisty Paola Hewitta. Tato ojediněle pojatá publikace se soustřeďuje především na okamžiky, kdy se legendární Báječná čtyřka zabývala tvorbou svého jedinečného díla. Najdeme tu méně známé informace, jako třeba okolnosti zrodu Broučího účesu, popis jejich návštěvy Indie a seznámení s Bobem Dylanem, i ty známější, týkající se jejich vystoupení v show Eda Sullivana, natáčení ve studiu Abbey Road a televizního přenosu skladby „All You Need Is Love“. Kniha Love Me Do – 50 osudových dnů ze života Beatles nabízí neotřelý a podmanivý pohled na život a hudbu kapely, která jednou provždy změnila tvář popové kultury.

Love Me Do – 50 osudových dnů ze života Beatles

obálka knihy Love Me DoAutor: Paolo Hewitt

Vydalo: nakladatelství Slovart

Počet stran: 272
Formát: 184 x 245 mm
ISBN: 978-80-7391-714-2
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 06/2013

 

Přečtěte si více o knize Love Me Do

 

Ukázka z kapitoly Vzniká beatlovský účes:

Když se kluci dostali do hlavního města Francie, byli tak vyřízení, že se tam rozhodli zůstat. Ve městě byl navíc i jejich starý kamarád z Hamburku Jürgen Vollmer, který jim v Paříži mohl dělat průvodce. Jak se později ukázalo, tato změna plánu byla dalším náhodným zvratem štěstěny. …

Ovšem nejdůležitější věc, kterou kluci v Paříži udělali, bylo nechat si od Jürgena ostříhat vlasy.

Jürgen, Klaus a Astrid si ještě v Hamburku sčesávali vlasy dopředu do čela. Na svou dobu se jednalo o radikální účes. Na ulici vás odlišil od ostatních natolik, že z vás učinil něco jako terč pro násilníky. Beatles v té době hrdě nosili patky. George Harrison si jednoho večera sčesal před koncertem vlasy dopředu, ale diváci na něj vrhali tak výhružné pohledy, že se rychle vrátil k patce. V Paříži platila jiná pravidla. Kluci svolili, aby je Jürgen ostříhal, čímž uvedli do pohybu proces zrodu beatlovského účesu, který dramaticky vstoupil do národního povědomí roku 1963.

Beatlovský účes byl prakticky přerostlý školácký sestřih. Za dlouhé se vlasy považovaly spíše díky jejich hustotě než délce. Jednalo se o netradiční sestřih, který se značně lišil od běžných vystříhaných stran a týla. Na jejich stylu bylo velmi zajímavé i to, že se o něm nikdy ani nezmínili. Svět se z jejich účesu mohl zbláznit, ale je na něm zajímalo jenom to, že jej považovali za skvělý. (str. 45-46)


Nakladatelství Slovart si během posledních let výrazně upevnilo pozici na českém knižním trhu, o jeho knihy je i velký mediální zájem a patří mezi nejvyhledávanější nakladatelství ze strany tuzemských i zahraničních obchodníků, běžných zákazníků i autorů.

Významnou oblastí činnosti nakladatelství je i dovoz a prodej cizojazyčných knih o umění, designu, fotografii a architektuře a turistických průvodců ze SRN, Francie, Španělska, V. Británie, Švýcarska, USA, Itálie, přičemž Nakladatelství Slovart nabízí nejširší sortiment v České republice.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLove Me Do – 50 osudových dnů ze života Beatles

Hewit, Paolo

Slovart, 2013

Napsat komentář