Čtení na dovolenou s Fragmentem

Čtenářka
Naše dnešní knižní nabídka přináší oddechové knihy, které si rádi přibalíte na dovolenou. Najdete zde knihy několika žánrů – detektivky, povídky i humor Ivana Mládka. A jako bonus – autobiografický příběh člověka, který z vězení doputoval až do Poslanecké sněmovny!

Knihy, které vám dnes představíme, mají jako společného jmenovatele nakladatelství Fragment.

 Nakladatelství Fragment se zaměřuje především na vydávání knih pro děti a mládež, čím dál více však do své produkce zařazuje i knihy pro dospělé čtenáře. Vydává encyklopedické tituly, učebnice, beletristické knihy i křížovky a leporela. Věří, že všechny jeho knihy dokážou potěšit či poradit, a naplnit tak  heslo: čtení – radost  poučení.

———————————————————————-

Agenti FBI, únosy žen a napínavé pátrání. To vše jsou atributy první knihy v naší nabídce. Jmenuje se Zvrácené myšlenky.

Zvrácené myšlenky

Autor: Andrea Kane
Překlad: Edita Drozdová
Počet stran: 360

Přečtěte si více o knize Zvrácené myšlenky a přečtěte si ukázku z ní

Agentka FBI Sloane Burbanková je mimo aktivní službu. Když se ale dozví o zmizení své kamarádky z dětství, chce se zapojit do pátrání. Vedením případu je pověřen Derek Parker – bývalý přítel Sloane, se kterým se nerozešli v dobrém. Dochází k dalším únosům, některé ženy jsou následně brutálně zavražděny. Sloane a Dereka nakonec zavedou všechny stopy k jedinému deviantnímu pachateli. Kdo bude jeho další obětí?

 ———————————————————————-

 Když se ambiciózní žena rozhodne prosadit v povolání typickém pro muže, může to vyvolat odpor. Ale hned ji chtít zavraždit? Není to přece jen trochu kruté? To se dozvíte v knize s názvem Mráz.

Mráz

Autor: James Hayman
Překlad: Irmgard Kolínská
Počet stran: 320
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Mráz i ukázku z ní

Mrtvé tělo ctižádostivé právničky je nalezeno v kufru auta nahé a na kost zmrzlé. Případ přebírá detektiv Michael McCabe. Ve chvíli, kdy zmizí i jediná svědkyně zločinu, začínají na povrch vyplouvat okolnosti ze života zavražděné právničky. Podaří se detektivovi včas odhalit vraha a vyřešit případ? Proč musela zmizet svědkyně?

 ———————————————————————-

V napínavých detektivkách často hraje roli minulost, která vychází najevo po mnoha letech. Ale korupce stará čtyřicet let, není to už příliš? Jaká je šance, že ti, kteří ji odhalí, přežijí? To vám prozradí detektivka s názvem Nebezpečný kontrakt.

Nebezpečný kontrakt

Autor: Brett Hoffmann
Překlad: Alžběta Kalinová
Počet stran: 400
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Nebezpečný kontrakt i ukázku z ní

Konzultantka z Wall Street Stella Sartori při rutinní kontrole obchodní společnosti najde poznámky, která vede k jednomu archivovanému kontraktu.  Stella se tak ocitá ve smrtelném nebezpečí a musí okamžitě zmizet. Její kolega Jack Rogers z poznámek pochopí, že Stellu musí najít první on. Podaří se jim spojit síly a dokázat čtyřicet let starý případ korupce a vražd?

 ———————————————————————-

Co přináší sám život, je často pozoruhodné a hodné zaznamenání. S humorným nadhledem o takových okamžicích vypráví  kniha s názvem Jak jsem vezl kůrovce a jiné neobyčejné povídky autora Michala Vaněčka.

Jak jsem vezl kůrovce a jiné neobyčejné povídky

Autor: Michal Vaněček
Počet stran: 112
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Jak jsem vezl kůrovce a jiné neobyčejné povídky a ukázku z ní

Z každého (ne)obyčejného okamžiku se během vteřiny může rozvinout humorný příběh, při jehož vyprávění se lidé budou usmívat a souhlasně přikyvovat. Nejlepším autorem je totiž sám život. Jeho typická nevyzpytatelnost a hravost připravuje úsměvné situace jako mávnutím proutku. Není proto divu, že vám některé povídky budou připadat povědomé…

———————————————————————-

Prvotinou zpěváka a konferenciéra Josefa Laufera nejsou žádné memoáry, ale povídky, které zachycují život v jeho nejroztodivnějších podobách. Jmenují se Roura od kamen a jiné povídky.

Roura od kamen a jiné povídky 

Autor: Josef Laufer
Počet stran: 112
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Roura od kamen a jiné povídky, ukázku z ní a poslechněte si audiotrailer 

Přečtěte si naši recenzi knihy!

„Roura od kamen“ je povídka vzniklá z anekdoty, která je o neodvratitelnosti osudu. A stejně tak i ostatní příběhy asi nebudou ctěnému čtenáři tak vzdálené od života kolem nás. A trochu fantazie taky neuškodí…

 ———————————————————————-

Další kniha hledá  humor v běžném životě. Komentáře chlapce Zuzana z autorské dílny populárního Ivana Mládka můžete číst v příběhu s názvem Zápisky šílencovy.

Zápisky šílencovy – Ivan Mládek

Autor: Ivan Mládek
Počet stran: 104
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Zápisky šílencovy

Také si občas připadáte, že se celý svět kolem vás zbláznil? Duševně i fyzicky mírně vyšinutý Zuzan má na všechno vlastní osobitý názor, který se rozhodně nebojí říct nahlas. Překvapuje, někdy šokuje, nikdy však neztrácí přesvědčení o tom, že on ví přeci všechno nejlépe.

———————————————————————-

Závěr naší nabídky patří opět humoru, který přináší reálný život. Cestu z vězení až do Poslanecké sněmovny líčí ve své autobiografii Na druhý břeh Jaroslav Večerníček.

Na druhý břeh

Autor: Jaroslav Večerníček
Počet stran: 200
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Na druhý břeh i ukázku z ní

Autor, který působí v zákulisí české politické scény, odkrývá svérázný pohled na realitu Československa před a po Sametové revoluci a představuje každodenní boje s překážkami, které přináší doba. Příběh obyčejného člověka, který soupeří o nezbytné přijetí do společnosti a hledá své místo na světě.

 ———————————————————————-

U kterého typu literatury si nejvíce odpočinete? Jsou vaší volbou detektivky, povídky, humoristické romány či autobiografie? Podělte se s námi, která kniha v naší dnešní nabídce vás zaujala!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZvrácené myšlenky

Kane, Andrea

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeMráz

Hayman, James

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeNebezpečný kontrakt

Hoffmann, Brett

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeJak jsem vezl kůrovce a jiné neobyčejné povídky

Vaněček, Michal

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeJosef Laufer – Roura od kamen a jiné povídky

Laufer Josef

Fragment, 2012

zobrazit info o knizeZápisky šílencovy

Mládek, Ivan

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeNa druhý břeh

Večerníček, Jaroslav

Fragment, 2012

Čtení na dovolenou s Fragmentem - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Alena Badinová Alena Badinová napsal:

    Já bych pro relax volila detektivky nebo povídky. Povídky mám obzvlášť ráda, ovšem musí být dobře napsané ;)

Napsat komentář