Nenechte si ujít v týdnu od 21. do 27. listopadu 2011

Nenechte si ujít
Kam se v posledním celém listopadovém týdnu podívat? Je libo křest knihy či autogramiáda s besedou nebo něco zajímavého ve vaší knihovně? Alespoň několik tipů najdete v tomto článku.

Začneme pondělím 21. listopadu v Praze v OC Arkády: autogramiáda a křest knihy Evy Panušové Dotyky slov s kmotrou Vendulou Auš Svobodovou– více ZDE .

A ještě jedno zajímavé pondělní literární setkání v Praze v literární kavárně. V paláci Luxor proběhne křest knihy a autogramiáda Jiřího X. Doležala a Alexandry Hrouzkové Doležalové Dva roky spolu. Knihu vydalo nakladatelství XYZ.

V úterý 22. listopadu se můžeme vypravit na několik akcí současně. Krajská vědecká knihovna v Liberci pořádá Předvánoční posezení a povídání, jehož součástí bude i zdobení perníčků na pobočce Králův Háj a přímo v Liberci budou od 22. do 24.listopadu Dny geografie s přednáškami o starých mapách i novodobém mapování. Podrobnosti najdete talé zde.

V Brně na Joštově v knihkupectví Dobrovský proběhne křest knihy populárního Jiřího Babicy Babicovy dobroty – Recepty, triky a vychytávky, které v televizi neuvidíte v 16.00. A pokud to stihnete, můžete se zastavit ještě v knihkupectví Barvič a Novotný v 17.00 na autogramiádu Vlastimila Vondrušky při příležitosti vydání 1. dílu Přemyslovské epopeje Velký král Přemysl Otakar I.

Ve středu 23. listopadu v 17.00 opět v Brně u Barviče pořádají skvostnou autogramiádu spojenou s besedou s Tomio Okamurou nad knihou Umění vládnout vydanou nakladatelstvím Fragment. Myslím, že Tomio Okamura je zajímavý člověk s velkým rozhledem a setkání s ním bude určitě zajímavé.

V Praze v literární kavárně v paláci Luxor se uskuteční křest a autogramiáda cestopisné knihy Bohuslavy Šenkýřové Svět srdcem Bohuslavy Šenkýřové. Knihu pokřtí básník Jaroslav Holoubek. O této akci se dočtete také ZDE.

Ve čtvrtek 24.listopadu se mohou příznivci svérázného Rudy z Ostravy vypravit na autogramiádu opět do Brna na Joštovu do knihkupectví Dobrosvký. Uvádí svoji knihu Ruda z Ostravy – Besceler !!! v 16.00 hodin.

V Praze v ten stejný den bude vzácným hostem Paláce knih Luxor norský profesor a spisovatel Ole Martin Høystad, který představí a bude podepisovat svoji novou knihu Historie srdce. Kniha byla vydána v 18 zemích a sklízí nadšené kritiky po celém světě.

V pátek 25. listopadu si příznivci fantasy literatury určitě nenechají ujít v Praze v paláci Luxor křest druhého dílu úspěšné fantasy trilogie Městské války, nazvaný Runový meč, spojený s autogramiádou autora Pavla Renčína. Knihu pokřtí a ukázku přečte herec divadla Minor Gustav Hašek.

V sobotu 26. listopadu se můžete vypravit na více pěkných akcí do knihoven po celé republice v rámci akce Den pro dětskou knihu.Vybírám pro vás dvě konkrétní pozvánky: v Brně do Knihovny Jiřího Mahena na Den pro dětskou knihu – pod pokličkou zajímavých povolání – zábavný program pro děti plný tradičních i méně tradičních povolání. Další pozvánka míří na opačný konec republiky, a to do Plzně. Tam si zase děti připomenou začínající advent a čeká je i zdobení stromečku.

Další pěkné akce můžete najít i v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář