Prázdninový koncert a čtení s knihovnou

CteniPredKnihovnou
V úterý 17. července se na Dolním náměstí před knihovnou konal koncert vsetínské kapely SHAPE THE CAT a izraelské kapely TINY FINGERS. Akci organizovala Masarykova veřejná knihovna Vsetín ve spolupráci s členy kapely Criminal Colection.

Ke knihovně neodmyslitelně patří i čtení, které mezi hudebními vstupy zajistili vsetínští studenti. Čtené ukázky z knih Eragon (Christopher Paolini), Jáma a kyvadlo (Edgar Allan Poe), Jmenuji se Veronika Peková (Natálie Kocábová), Šíleně smutné povídky (Tereza Boučková), Bez peří (Woody Allen) četli Veronika Zbránková, Dominik Šulák, Jirka Husička, Hanka Kolečková a Ondra Kovář.

Vystupující kapely zaujaly přítomné publikum od začátku až do konce. Kapelu SHAPE THE CAT znají mnozí fanoušci pod názvem The Kitchen. Hoši předvedli, že jim to šlape i s novým názvem.

Druhá účinkující kapela přijela z Izraele. TINY FINGERS patří mezi nejvýraznější představitele současné hudební scény v Izraeli a svým originálním mixem post-rocku a psychedelie si získává stále více příznivců i za hranicemi své domovské země.

Letos v létě poprvé vyrazili na evropské turné, v rámci kterého vystupují v ČR, Polsku, Německu, Rakousku, Velké Británii a dalších zemích. Ve Vsetíně byli přijati s nadšením.

Prázdniny v knihovně pokračují. Každé úterý od 10.00 hodin čteme dětem v dětské knihovně na Dolním náměstí. Stále běží soutěž o nejlepšího čtenáře či čtenářku centrální půjčovny – první cena za nejvíce vypůjčených knih je elektronická čtečka knih.

Lidé mohou také narazit na knihy z Valašského prázdninového knihotoče, které jsou umístěny na různých místech ve Vsetíně, Valašském Meziříčí, Rožnově pod Radhoštěm a okolí. O tu správnou prázdninovou náladu se starají i knihovnice v dětských knihovnách Luh, Rokytnice a Dolní náměstí. Děti zde mohou strávit prima léto, často s připraveným programem.

Více informací o Masarykově veřejné knihovně ve Vsetíně najdete na stránkách www.mvk.cz.

Doporučení:
Share

Napsat komentář