Na terase brněnského divadla Husa na Provázku s Arnoštem Goldflamem

Still0709_00000_2cr
V krásný letní podvečer 8. července jsme si povídali se spisovatelem, hercem a režisérem Arnoštem Goldflamem, který zavítal do Brna v rámci Měsíce autorského čtení, jehož 14. ročník pořádá nakladatelství a agentura Větrné mlýny.


Byli jsme vpuštěni do zadních prostor divadla, kam se běžnému návštěvníkovi dostat jen tak nepoštěstí. Prostorným, nákladním výtahem jsme vyjeli do posledního patra, kde se nachází zkušebna. Jednalo se o místnost s minipódiem, zrcadlem přes celou jednu stěnu a železným balkónkem po celém obvodu místnosti, jehož zdi zdobí černobílé fotografie herců. Místo dost působivé a klidné, ale nakonec jsme objevili ještě lepší. Prosklenými dveřmi jsme vyšli na terasu, kde jsme měli bezprostřední výhled na Petrov. Nádhera!

Na rozpálené terase stál pouze stůl a bílá dřevěná lavička, na kterou se pan Goldflam usadil poté, co si odložil svůj malý černý batůžek. Než byla nainstalována kamera a vše potřebné, probrali jsme brněnské kořeny pana Goldfama, došlo i na krátké srovnání života v Brně a v Praze. Kamera se rozběhla a náš dialog se ubíral stejně uvolněným a lehce plynoucím tempem.
Záznam našeho rozhovoru můžete shlédnout zde:

Arnošt Goldflam mi,  nebýt výrazných brýlí se zlatými obroučkami, tak trochu připomínal pohádkového dědečka. V jeho přítomnosti mi bylo velice příjemně a loučila jsem se jen velice nerada, pozitivně naladěna jeho povídáním.

Na záznam autorského čtení Arnošta Goldflama plný jeho osobitého humoru a vtipných vsuvek a pořízený pořadateli Měsíce autorského čtení agenturou Větrné mlýny  se můžete podívat zde:

Doporučení:
Share

Na terase brněnského divadla Husa na Provázku s Arnoštem Goldflamem - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Alena Badinová Alena Badinová napsal:

    Pana Goldflama máme doma moc rádi. Dětem jsme před spaním četli jeho Tatínka, co je nejlepší a královsky jsme se bavili všichni, včetně manžela ;)
    Děkuji za pohodový rozhovor, je příjemné slyšet jeho hlas a vnímat jeho bezprostřednost.

  2. JanaSop napsal:

    Moc příjemný rozhovor a navíc i inspirace. Sny na dobrou noc by se dceři určitě líbily.

Napsat komentář