Knižní tipy pro děti na deštivý den

DetiCtou
Jsou prázdniny, venku svítí sluníčko a děti si užívají volna. Koupaliště, les či dvorek u babičky, to je správné místo, kde se vydovádět. Ale co když déšť naše ratolesti uzavře v domě? Pak jsou tu knížky! Pro mladší děti ke společnému čtení a pro ty větší napínavá dobrodružství k zahnání nudy.

I ti nejmenší, co se sotva učí mluvit, mají rádi nejrůznější říkanky. Pokud už vám došla inspirace, můžete využít novinku z nakladatelství Grada. Jmenuje se Říkám, říkáš říkadla a napsala ji Zuzana Pospíšilová.

S vtipnými básničkami jde všechno lépe, a hlavně veseleji. Díky jednoduchým rytmickým veršům Zuzany Pospíšilové a přitažlivým ilustracím Evy Rémišové se děti hravě seznámí se zvířátky, s řemesly nebo také se záludnostmi počasí. Kniha je určena dětem od tří let a jistě ji ocení především rodiče předškolních dětí a učitelky mateřských škol.

Přečtěte si více o knize Říkám, říkáš říkadla a prolistujte si ukázku z ní

————————————————————

 

Pokud máte doma větší dítě, které již odrostlo říkankám, ale stále ještě čte jen obrázky než písmenka, pak můžete vyzkoušet Malované čtení – z pohádky do pohádky z nakladatelství Fragment. Pohádky Marie Tetourové doplnil ilustracemi Antonín Šplíchal.

Malované čtení děti baví! Máte doma předškoláka nebo začínajícího čtenáře? Objevte společně s ním pohádkový svět a rozvíjejte jeho vnímání. Veselé obrázky, které nahrazují slova v textu, udrží jeho pozornost a čtení se stane zábavou.

Přečtěte si více o knize Malované čtení – z pohádky do pohádky

————————————————————

Pohádkový příběh z dědečkova kurníku pro předškoláky i ty, co už umí číst sami, napsala  Lenka Rožnovská, ilustrovala Magda Veverková-Hrnčířová a vydalo jej nakladatelství Grada. Jmenuje se Kuřátko Ťutík a určitě přijde nejen v deštivém dni vhod.

Na zahrádce dědečka Petříka stojí kurník a v něm žijí tři namyšlené slepice – Profesorka, Rézinka a Kokodačka. Kromě těchto ukdákaných tetiček bydlí v kurníku ještě nesmělý a dobrosrdečný králík Truhlík, kterého si nafoukané slepice rády dobírají. Když dědeček Petřík přinese na dvorek malé kuřátko jménem Ťutík, nevynechají slepice ze svých potměšilých žertů ani nezkušené kuře. Slepice ale netuší, že jejich lumpárny jsou pro Ťutíka velkou příležitostí k tomu, jak získat ostruhy a proměnit se v silného kohoutka, který se nezalekne ani kouzelníka Mrákoty a vyvede zvířátka ze všech nebezpečí.

Přečtěte si více o knize Kuřátko Ťutík, prolistujte si ukázku z ní a podívejte se i na podrobný článek o knize a její autorce na našem webu

————————————————————

Má už vaše dítě za sebou první třídu? Pak tu pro něj máme veselé pohádkové čtení z dílny oblíbeného autora Jiřího Kahouna s obrázky Jiřího Fixla. Jmenuje se Legrační dům a vydalo jej nakladatelství Grada.

Znáte pidipidlíky? Bydlí v legračním domě za modrou horou a verpánkovým lesem a kdekdo jim závidí, protože se nemusí vůbec učit a celé noci si jen hrají. A slyšeli jste někdy o malém vychucholovi? Je nešťastný z velkého nosu, a tak píše básničky. A jestli snad raději čtete o zvířátkách, nalistujte si třeba pohádku o kačerovi, který se učí mluvit. Abyste se ve čtení opravdu spolehlivě procvičili, pusťte se do čtenářské rozcvičky nebo si ověřte svoji paměť v pohádkách s hádankou.

Přečtěte si více o knize Legrační dům a prolistujte si ukázku z ní

 ————————————————————

Pro předčítání či samostatné čtení větších dětí tu máme zbrusu nové dobrodružství party detektivů autorky Zuzany Pospíšilové s obrázky Markéty Vydrové. Jmenuje se Detektivové a zachráněné peníze a vydalo je nakladatelství Grada.

DeTeKTiVové – Dan, Tadeáš, Kuba, Tomáš a Vašek již vyřešili zdrárně krádež vzácného obrazu. Nyní se zdá, že se v jejich poklidném městečku neděje nic podezřelého. Až jednou… při hře na schovávanou se jeden detektivní případ nečekaně objeví. Ve starém zámeckém sklepení je ukrytá tajná místnost a v ní hromada kradených peněz. Než kluci svůj nález nahlásí policii, podezřelí s penězi utečou. Vydejte se společně s DeTeKTiVy vypátrat prchajícího lupiče.

Přečtěte si více o knize Detektivové a zachráněné peníze a prolistujte si ukázku z ní. Také si můžete přečíst recenzi předchozí části s názvem Detektivové na našem webu.

————————————————————

Poslední kniha v naší dnešní nabídce je určená dětem od deseti let. S tou předcházející ji ale pojí veliká dávka dobrodružství a luštění tajemné záhady. Napsal ji Thomas C. Brezina a vydalo nakladatelství Fragment. Patří do oblíbeného cyklu Expedice Kolumbus a jmenuje se Tajemství hradu.

Sourozenci Miki s Tinem se vydávají s tetou a tatínkem na výlet na hrad Medvědí skála. Hradní pán jim vypráví strašidelné historky o hradě. Hned od začátku je cesta napínavější, než si dovedli představit – tatínek beze stopy zmizí a jeho marné volání se tajemně ozývá z nejrůznějších částí hradu. Co teď? Tajemství hradu mohou odhalit jen při cestě do minulosti. Opět přichází na řadu Kolumbus, létající badatelská autoloď, která je přenese na Medvědí skálu v době středověku. Bude cesta úspěšná?

Přečtěte si více o knize Expedice Kolumbus – Tajemství hradu a přečtěte si i její recenzi na našich stránkách!

 ————————————————————

 

Vybrali byste knihu svým dětem v dnešní nabídce? Pokud ano, která by to byla? Myslíte, že je kniha vhodnou zábavou, když se venku dá deště? Podělte se s námi o vaše zkušenosti!

 

Využijte příležitost, určete si vlastní cenu
a zkuste si knihy vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘíkám, říkáš říkadla

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2013

zobrazit info o knizeMalované čtení – z pohádky do pohádky

Tetourová, Marie

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeKuřátko Ťutík

Rožnovská, Lenka

Grada, 2013

zobrazit info o knizeLegrační dům

Kahoun, Jiří

Grada, 2013

zobrazit info o knizeDetektivové a zachráněné peníze

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2013

zobrazit info o knizeExpedice Kolumbus – Tajemství hradu

Thomas Brezina

Fragment

Napsat komentář