Skrýš. Kniha, u které se budete bát

skrýš
Johan Theorin, hvězda severské krimi, přichází s novým příběhem. Nahlédněte do detenčního ústavu města Valla…

Krimi thriller nejvyšší kvality vás nenechá v klidu

O práci v mateřské školce ve městě Valla se uchází devětadvacetiletý Jan. Nejedná se ale o běžnou školku, zařízení jménem Mýtina sousedí s detenčním ústavem, jehož klienty jsou i rodiče dětí ze školky. Jan má mimo jiné tyto děti doprovázet podzemní chodbou do návštěvní místnosti ústavu na pravidelné schůzky s rodiči. Chod ústavu obestírá tajemství a podle striktního ústavního řádu se na něj Jan nesmí vyptávat. Tajemství má však i on. O devět let dříve, když se vydal s dětmi ze školky, v níž tehdy působil, na procházku do lesa, mu při návratu jedno z nich chybělo. Jedné noci, když děti usnou, Jan odemkne dveře od chodby a vydá se hledat odpovědi na své otázky…

 

SKRÝŠ

Autor: Theorin, Johan

Překladatel: Bojanovský, Jaroslav
Rok vydání:
2013
Počet stran:
416
ISBN:
978-80-243-5249-7
Vazba:
Vázáno
Formát:
125 x 205
Cena:
348 Kč

Skrýš vydalo nakladatelství MOBA.

Přečtěte si recenzi na knihu!

 

Máte-li slabší nervy, pak Skrýš Johana Theorina nečtěte. Jediný spisovatel, jehož vyprávění se blíží k Theorinovu způsobu psaní, plíživě zalézajícímu pod kůži, je jistý Stephen King ve své nejlepší formě.
Niclas Wassmo, Östran

 

O autorovi

Johan Theorin (1963) je populární švédský spisovatel a žurnalista, který se proslavil v oblasti kriminálních příběhů. Jeho první román Mlhy Ölandu se stal bestsellerem a dosud byl přeložen ve dvaceti zemích. Autor je držitelem mnoha literárních cen, např. za Nattfåk obdržel Glass Key Award a v roce 2010 CWA International Dagger.
Zdroj: nakladatelství MOBA

 

Více o autorovi si můžete přečíst na johantheorin.com.

Nakladatelství MOBA

Nakladatelství MOBA vzniklo na podzim roku 1991 a za více jak 18 let existence se vyprofilovalo na jednu z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Počtem ročně vydaných téměř 400 titulů se řadí mezi největší česká nakladatelství. Nakladatelství se specializuje na světovou krimi, původní českou detektivku, historické romány, literaturu faktu a romány pro ženy.

www.mobaknihy.cz

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSkrýš

Theorin, Johan

Moravská Bastei MOBA, 2013

Napsat komentář