Velký Gatsby ve vydání nakladatelství Odeon

velky_gatsby_odeon_nahled_velky
Slavný příběh, který právě teď běží i v kinech, je knižně vydáván opakovaně. Jedním z nových vydání je i náš dnešní tip…

Nakladatelství Odeon vydalo tuto knihu v novém, moderním překladu Martina Pokorného.

Zámožného, výstředního a poněkud záhadného Jaye Gatsbyho ztvárnil Leonardo DiCaprio, svůdnou Daisy Carey Mulliganová. Jazzová hudba, stejně jako příběh o vášni a tragické lásce vás oslní nejen na filmovém plátně, ale i na stránkách knihy.

 

Velký Gatsby

Vydalo nakladatelství Odeon

Autor: Francis Scott Fitzgerald

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 135 × 207 mm
Vyšlo: květen 2013

Přečtěte si více o knize Velký Gatsby

Prolistujte si i ukázku!

 

Ukázka z knihy:

Když jsme byl mladší a víc zasáhnutelný, dal mi otec jednu radu, která se mi od té doby honí hlavou.

„Kdykoli dostaneš chuť někomu něco vyčítat,“ řekl mi, uvědom si, že ne každý měl v životě takové štěstí jako ty.

Řekl jen tohle a nic víc, ale my dva jsme si toho vždycky dokázali nenápadně a zdrženlivě sdělit velmi mnoho a já chápal, že ta rada má obecnější smysl. Odtud můj sklon nesoudit druhé – díky čemuž se přede mnou zbavila zábran spousta kuriózních povah, ale také mne to učinilo obětí nejednoho matadora ve žvanění. Kdykoli se tento můj rys u normálního člověka vyskytne, vyšinutá mysl jej velmi hbitě zachytí a upne se k němu. Na vysoké škole mě proto neprávem obviňovali, že jsem pletichář, jelikož jsem věděl, odkud pramení tajné smutky různých nezkrotných lidí, které nikdo pořádně neznal.

———————————————

Současný ODEON navazuje od r. 1999 na tradici známého nakladatelství a věnuje se překladovým i domácím autorům. Knihy vycházejí v těchto edicích: Světová knihovna (120 svazků), Knihovna klasiků, Nobelova cena, Česká řada. V autorských edicích dále vyšla díla Virginie Woolfové, Gabriela Garcíi Márqueze, Johna Irvinga, Ladislava Fukse.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelký Gatsby

Fitzgerald, Francis Scott

Odeon, 2013

Napsat komentář