Knížky pro děti – malé i velké

JasaAkniha
Dnešní knižní tipy jsou určené pro děti (ale i dospělé) všech možných věkových kategorií. Děti školkou i školou povinné zde najdou chytrou zábavu i dobrodružství ve fantastickém světě.

Nejprve se ale vypravíme do pražské zoo za gorilí rodinou. Povídání o tom, co vše gorily potřebují, aby byly v zajetí spokojené, vám i vašim dětem prozradí kniha s názvem Gorilí táta, kterou vydalo nakladatelství Novela bohemica.

Gorilí táta

Autor: Markéta Pilátová, Marek Ždánský
Ilustrace: Daniel Michalík
Počet stran: 86
Věková kategorie: 5+

Přečtěte si více o knize Gorilí táta

Marek Ždánský je známý ošetřovatel lidoopů, který zvířata nejen miluje, ale dokázal pro ně nejednou riskovat i vlastní život. V jeho příběhu vyprávěném spisovatelkou Markétou Pilátovou se můžete dozvědět spoustu věcí o gorilách, ale taky o tom, že být ošetřovatelem v zoo je jedno velké, každodenní dobrodružství.

——————————————————–

Znáte Šimonovy pracovní listy z nakladatelství Portál? Pokud ne a máte doma předškoláka, pak je nejvyšší čas, abyste se s nimi seznámili! Vychází již 19. díl a jeho tématem je Rozvoj jemné motoriky u dětí.

Šimonovy pracovní listy 19
Rozvoj jemné motoriky

Autor: Kateřina Konvalinová
Věková kategorie: 5+

Přečtěte si více o knize Šimonovy pracovní listy

Šimonovy pracovní listy 19 provázené metodickými pokyny a doplňujícími úkoly se zaměřují na rozvoj jemné motoriky – schopnosti kreslit podle naznačené linie, vystřihovat, skládat celek z částí, lepit. Předložené aktivity dětem mohou pomoci tuto schopnost rozvíjet ve školce i doma. Doplňující otázky a návrhy na činnosti navodí přirozenou souvislost pro procvičování, poskytnou motivaci a posílí hravý rozměr společné práce s dítětem.

 ——————————————————–

Po tipech vhodných pro předčítání či společné tvoření tu máme knihy pro větší školáky. Jsou plné fantazie a zábavy. První děti vyzývá, aby se staly Supermany! Jmenuje se Superman – záchrany planety a vydalo ji nakladatelství Mladá fronta.

Superman – záchrany planety
Kniha úkolů pro superhrdiny

Počet stran: 104
Věková kategorie: 10+

Přečtěte si více o knize Superman – záchrany planety a podívejte se na ukázku z ní

Malí čtenáři se mohou těšit na řadu úkolů a aktivit: naučí se kreslit Supermana a jeho nepřátele, budou si moci svého vlastního superhrdinu vytvořit a také sestavit krátký komiks. Na každé stránce je čeká nějaké luštění či bludiště, doplňovačky, osmisměrky, hledání rozdílů a mnoho hádanek, které je třeba vyřešit.

 ——————————————————–

Kdo má rád strašidla a nebojí se jich, ten určitě přivítá knihu s názvem Heřman Hmmm a případ černé sedmy. Příběh plný nadpřirozených bytostí vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Heřman Hmmm a případ černé sedmy

Autor: Hilde E. Gerardová
Počet stran: 152
Věková kategorie: 10+

Přečtěte si více o knize Heřman Hmmm a případ černé sedmy a přečtěte si ukázku z ní

Heřman a jeho sestra-dvojče Hermína tráví všechen svůj čas v rodinném podniku – unikátním hotelu, který hostí výhradně kostlivce, duchy a přízraky. Postupně se začnou dít zvláštní věci, ztrácejí se děti duchů a pak i duchové samotní. Skupince nově příchozích velí Adrienne, z níž se postupně vyklube majitelka agentury na odstraňování duchů…

——————————————————–

Následující knihy jsou již určeny dospívajícím. První z nich je určitě bonbonkem pro všechny milovníky Upířích deníků. V nakladatelství Fragment totiž vyšel už 13. díl s názvem Ohrožení.

Upíří deníky – Ohrožení

Autor: L. J. Smith
Počet stran: 384
Věková kategorie: 15+

Přečtěte si více o knize Upíří deníky – Ohrožení a přečtěte si ukázku z ní

Nový školní rok na univerzitě začíná pro Elenu opravdu skvěle – život se Stefanem je krásnější než kdy dřív, všechny své přátele má kolem sebe a vypadá to, že i Damon se konečně změnil. Když se však začnou z kampusu školy ztrácet studenti, rychle se šíří panika. Všichni včetně Eleny jsou ve velkém nebezpečí. Podaří se jim ochránit jeden druhého? Zlo je všudypřítomné a může zaútočit odkudkoli a na kohokoli…

——————————————————–

Poslední knihou v naší nabídce je druhé vydání úspěšné fantasy s názvem Erebos – Počítačová hra, která tě sleduje… Vydalo ji nakladatelství Fragment.

Erebos
Počítačová hra, která tě sleduje…

Autor: Ursula Poznanski
Počet stran: 320
Věková kategorie: 15+

Přečtěte si více o knize Erebos a poslechněte si i audiotrailer k ní

Na jedné londýnské škole si mezi sebou žáci začnou předávat podivné balíčky a jeden se nakonec dostane i ke zvědavému Nickovi. V balíčku je DVD s počítačovou hrou. Hrou napínavou, a hlavně velmi inteligentní. Proč o ní ale nikdo nesmí mluvit a hráči musí dodržovat přísná pravidla? Pokud neposlouchají nebo se znelíbí poslovi se žlutýma očima, čeká je trest.

——————————————————–

Vybrali jste si z našich tipů? Pro jakou věkovou kategorii nejčastěji vybíráte? Jaké knižní žánry byste uvítali v naší nabídce?

 

Využijte možnost určit si vlastní cenu
a zkuste si tyto knihy vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeGorilí táta

Pilátová, Markéta - Ždánský, Marek

Novela bohemica, 2013

zobrazit info o knizeŠimonovy pracovní listy 19
Rozvoj jemné motoriky

Konvalinová, Kateřina

Portál, 2013

zobrazit info o knizeSuperman – záchrana planety
Kniha úkolů pro superhrdiny

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeHeřman Hmmm a případ černé sedmy

Gerardová, Hilde E.

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeUpíří deníky – Ohrožení

Smith, L. J.

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeErebos
Počítačová hra, která tě sleduje...

Poznanski, Ursula

Fragment, 2013

Napsat komentář