Nenechte si ujít v týdnu od 10. do 16. června 2013

Nenechte si ujít
I v druhém červnovém týdnu vám máme co nabídnout. Těšit se můžete na literaturu zkombinovanou s jazzovou hudbou, vyhlášení výsledků literární soutěže nebo na autogramiádu autora nové knihy věnující se Bibli.

Konce a začátky, tak se jmenuje literární akce pořádaná Ústřední pobočkou Knihovny Jiřího Mahena v Kobližné ulici v Brně. V jejím rámci proběhne autorské čtení z nepublikovaných veršů básnířky Hany Zemčíkové. Hudební doprovod obstará violoncellista Tomáš Jenčka. Přijde se i vy dne 10. června od 18 hodin do brněnské knihovny seznámit s texty autorky, která mimo jiné publikuje i v časopise Weles.

O den později, tedy 11. června, pro vás pražská Literární kavárna knihkupectví Academia na Václavském náměstí pořádá autogramiádu prof. Petra Pokorného a jeho nové knihy Úvod do Nového zákona / Literatura a teologie. Chcete-li dorazit, nezapomeňte, že akce začíná již v 17 hodin.

Od 11. června můžete s dětmi taktéž zavítat na akci pořádanou velmi oblíbeným Klubem moudré sovy. Ta se koná v rámci oslav 130 let knihkupectví Barvič a Novotný. V knihkupectví na Masarykově ulici v Brně se tak vy i vaše děti seznámíte s mnoha zajímavostmi ze světa knížek a knižních ilustrací. Setkání začíná 11. června od 16 hodin.

Ve čtvrtek 13. června si žádní milovníci literatury a jazzové hudby nemohou nechat ujít hudebně-literární večer se saxofonistou Janem Gruntem. V Praze v Domě čtení představí mimo jiné svou elektronickou adaptaci básně Lounský manifest manželky Konstantina Biebla Marie ze sbírky Pianissimo. Hudbu si můžete přijít poslechnout od 18 hodin.

Dne 14. června se můžete přijít podívat na slavnostní předání cen vítězům VII. ročníku literární soutěže Skryté paměti Moravy. Máte možnost seznámit se se všemi účastníky soutěže a s jejími pořadateli a organizátory. Akci pořádá Slovanské hradiště v Mikulčicích od 15 hodin.

Vybrali jste si tu pravou akcí pro vás? Ne? Pak můžete nahlédnout do našeho kalendáře akcí. Budeme rádi, podělíte-li se s námi o své zážitky z literárních setkání.

Doporučení:
Share

Napsat komentář