Kniha, která nahradila Johna Grishama v žebříčku nejprodávanějších knih

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
V nakladatelství Kniha Zlín vyšla teprve nedávno velmi zajímavá kniha z edice Fleet. Vydáte se spolu s Johnem Coreyem vypátrat tajemství záhadného ostrova?

Titul Ostrov Antrax se držel v žebříčku nejprodávanějších knih v USA na prvním místě po dobu dlouhých pěti týdnů.

 

John Corey, detektiv z oddělení vražd newyorské policie, se po zranění ve službě zotavuje ve venkovském domě svého strýce na Long Islandu.

Právě v té době zde dojde k vraždě atraktivního manželského páru, s nímž Johna pojí přátelské vazby. Oba manželé pracovali jako biologové ve výzkumném zařízení na Plum Islandu, o němž kolují fámy, že se tam ve skutečnosti vyrábějí zbraně pro biologickou válku.

Najednou to začíná vypadat, že lokální případ dvojnásobné vraždy by mohl mít otřesné globální důsledky, což Coreyho přivádí k nebezpečnému hledání tajemství, která skrývá Plum Island…

 

Ostrov Antrax

Vydalo nakladatelství Kniha Zlín

Autor: Nelson DeMille

Překlad: Pavel Kaas
Edice: Fleet
Počet stran: 590
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-87497-62-3
Vyšlo: 24. dubna 2013

Přečtěte si více o knize Ostrov Antrax

Prolistujte si ukázku z knihy

 

O autorovi:

Nelson Richard DeMille (1943) se narodil v New Yorku. V dětství se s rodiči přestěhoval na Long Island. Studoval tři roky na Hofstra University, poté vstoupil do armády a byl přijat do důstojnické školy. V armádě Spojených států dosáhl hodnosti nadporučíka (1966 – 1969) a zúčastnil se bojů ve Vietnamu jako velitel pěší čety 1. obrněné divize. Byl vyznamenán Leteckou medailí, Bronzovou hvězdou a vietnamským Křížem za statečnost. Po návratu do Spojených států znovu nastoupil na univerzitu Hofstra a dosáhl univerzitního titulu v oboru politických věd a historie. Má tři děti, stále žije na Long Islandu.

DeMille je členem amerického Cechu autorů, organizace Mystery Writers of America a americké Menzy. Je držitelem tří čestných doktorátů: doktor humanitních věd z  Hofstra University, doktor literatury z  Long Island University a doktor humanitních věd z Dowling College. Spolupracoval s Thomasem Blockem na knize Mayday a svými povídkami, knižními recenzemi a články přispívá do časopisů a novin

 

O edici Fleet

FLEET je edicí autorů, které není třeba nijak zvlášť představovat, autorů, kteří patří ke stálicím světové i evropské literatury.

V  e-shopu nakladatelství Kniha Zlín je garantována minimální sleva 10 % na novinky a 15 % na ostatní tituly. Při nákupu nad 1000 Kč máte navíc poštovné zdarma.

—————————————————————-

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu.

Vedle oceňovaných děl z takzvaných velkých literatur dostává podstatný prostor mnohdy (nezaslouženě) opomíjená soudobá literatura bývalého východního bloku, včetně té slovenské, kterou Kniha Zlín představuje v českých překladech.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOstrov Antrax

De Mille, Nelson

Kniha Zlín, 2013

Napsat komentář