Knižní tipy: Vydejte se na cesty

cestovani
Láká vás vůně dálek? Pak se vám budou možná hodit naše tipy, které inspirují nejen k poznání našich i cizích krajů…

Hned v prvním vás zavedeme do sladké Francie, jedné z nejzajímavějších a nejkrásnějších zemí Evropy. Rozhodně vás její návštěva nezklame. A poznávání vám usnadní nově aktualizovaný průvodce z řady Rough Guides, který vychází v nakladatelství Jota.

 

Francie

Počet stran: 1264+40
Formát: 132 × 197 mm
Vazba: brožovaná vazba, šitá i lepená
ISBN: 978-80-7462-321-9
Vyšlo: 24. 4. 2013


Přečtěte si více o průvodci Francie

Průvodce je rozdělen do sedmnácti přehledně uspořádaných kapitol zhruba odpovídajících administrativnímu členění země. S průvodcem Francií nezabloudíte bez ohledu na to, zda se vrhnete do víru Paříže nebo se rozhodnete pro výpravu do přírody. Samozřejmou součástí jsou aktualizované mapy, kvalitní fotografie, základní poučení o historii a kultuře země a česko-francouzský slovníček s nejběžněji používanými výrazy.

————————————————————————

A co se vydat za oceán? Spojené státy jsou obrovské, a abyste tam nezabloudili, vyzkoušet můžete dalšího z průvodců nakladatelství Jota, se kterým zamíříte na východ této pevniny.

 

Východ USA

Počet stran: 696+36
Formát: 132 × 197 mm
Vazba: brožovaná vazba, šitá i lepená
ISBN: 978-80-7462-325-7
Vyšlo: 9. 5. 2013

 

Přečtěte si více o průvodci Východ USA

Průvodce ocení zejména cestovatelé, kteří se chtějí po zemi „neomezených možností“ pohybovat samostatně, ale využijí ho též organizovaní turisté. Ať už se tedy rozhodnete pro vyhlídkovou cestu krajinou, nebo vyrazíte za zábavou do města, pomohou vám naše zasvěcené rady k tomu, abyste si s sebou odnesli co nejvíce zážitků. 

—————————————————————————

Při cestování do zahraničí se vám nepochybně bude hodit i nějaký užitečný slovníček s nejčastěji používanými slovy. Jeden takový vydalo nakladatelství Fragment.

 

Angličtina nejen do auta – Cestování a služby

Autoři: Markéta Galatová, Anna Kronusová
Počet stran: 32
Formát: 125×145
Vazba: brožovaná
Vyšlo: 2013

 

Přečtěte si více o knize Angličtina nejen do auta – Cestování a služby

Poslouchejte a učte se kdekoliv a kdykoliv! V autobuse, v metru, v tramvaji, v autě, na kole, v čekárně nebo jen tak při relaxaci můžete rozvíjet svou slovní zásobu angličtiny. Při poslechu si upevníte znalost slovíček a základních slovních spojení souvisejících s tématem Cestování a služby a osvojíte si praktické fráze. Tematicky členěný titul je určen „falešným“ začátečníkům a mírně pokročilým.

————————————————————-

Pokud nechcete opouštět rodnou hroudu, pak tu pro vás máme tip na skvělou knihu z nakladatelství Mladá fronta. Je to vlastně takový zábavný průvodce po cestách, kde se snoubí historie se současností…

 

Toulky mezi Vltavou a Sázavou

Autor: Václav Šmerák a kol.
Počet stran: 200
Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
Formát: 135 x 235
ISBN: 978-80-204-2893-6
Vyšlo: 2013

Přečtěte si více o knize Toulky mezi Vltavou a Sázavou

Průvodce po pozoruhodných místech mezi Vltavou a Sázavou nabízí bohatou škálu tipů na výlety za historií a současností jednoho z nejkrásnějších regionů Čech. Dočtete se zde o Davli s klášterem na Ostrově, Štěchovické přehradě s doporučenou procházkou po naučné stezce z Hradištka na místo uložení tzv. štěchovického archivu, Slapech, Teletínu, kde začal působit první jahodář v Čechách, Krňanech s fotbalovým klubem, Třebsíně s restaurací U Novotných a U Dolejšů, Kamenném Přívozu s rody mlynářů či o Hradištku s bohatou historií…

———————————————————————

A jestliže si budete na svých cestách chtít odpočinout při nějakém příjemném čtení, pak by se vám mohla hodit knížka Mica Loobyho, který v ní přináší svěží, ironický a k popukání zábavný příběh o zrazených ideálech a korporátní nenasytnosti. Až po přečtení této knihy znovu otevřete cestovního průvodce, už navždy budete umět číst mezi řádky.

 

Ráj 2.0

Autor: Mic Looby
Počet stran: 304
Formát: 130 x 200
Vazba: flexivazba
ISBN: 978-80-204-2689-5
Vyšlo: 2013

Přečtěte si více o knize Ráj 2.0

Na světě ještě existuje pár míst nedotčených turismem. Ztracený Ráj? Třeba budete mít štěstí. Ale spíš narazíte na Ráj Organizovaný, Tržní a Rozfrcaný do Fakultativních Zájezdů. A pokud existuje aspoň nějaká možnost, jak z nějakého odlehlého koutu planety vytřískat peníze, můžete vzít jed na to, že o tom nakladatelství SmallWorld™ už vydalo nějakou knihu. Robert Rind je legenda žánru cestovních průvodců, člověk zakládající si na své nezávislosti. Muž ze staré školy. Ovšem až příliš staré školy…

————————————————————-

Cestujete rádi? Kam se plánujete vydat v nejbližší době – bude to zahraničí, nebo raději zůstanete ve své vlasti? Zaujala vás nějaká kniha z naší nabídky, nebo jste měli k dispozici jinou, kterou byste doporučili ostatním?

Vydejte se na cesty s našimi tipy – využijte šanci
a vydražte si výše uvedené knihy v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFrancie

Abram, D. - Blackmore, R. - Brousil, C. a kol.

Jota, 2013

zobrazit info o knizeVýchod USA

Cooková, S. a kol.

Jota, 2013

zobrazit info o knizeToulky mezi Vltavou a Sázavou
Zábavný průvodce po cestách, kde se snoubí historie se současností

Šmerák, Václav

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeAngličtina nejen do auta – Cestování a služby

Galatová, Markéta - Kronusová, Anna

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeRáj 2.0

Looby, Mic

Mladá fronta, 2013

Knižní tipy: Vydejte se na cesty - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Iveta Pešková Ivča napsal:

    Cestování přímo miluju:-) Stačí mi moje vlast, je tu tolik nádherných míst! Takže pro mě ideálně právě ty Toulky mezi Vltavou a Sázavou (nejsou pro mě ani moc daleko).
    Čekáme, až bude trochu lepší počasí a nebude pořád pršet,už máme plán, kam vyrazíme v nejbližší době – bude to Český ráj, nádhera, strašně se těším:-)

  2. Alena Badinová ABA napsal:

    Vydala bych se na cesty hned ;) a kamkoliv. Ale skutečnost bude leda tak na ty Toulky mezi Vltavou a Sázavou…

Napsat komentář