Ukázka z knihy o zběsilém dobrodružství Pirátského kapitána a jeho ztřeštěné posádky

piratska_vlajka
Je tady další pirátský román do kapsy pro všechny milovníky humoru Jeroma Klapky Jeroma. Přečtěte si ukázku a zasmějte se s námi!

Po dobrodružství s vědátory začne pirátská loď jevit silné známky opotřebení. V loděnici ovšem Pirátskému kapitánovi zcela učaruje „Sličná Emma“, nová luxusní loď s nabíranými záclonkami a tenisovými kurty na palubě, a tak se rozhodne ji koupit a starou loď dát jako protiúčet. Obchod má ovšem malý háček…

 

Knihu Piráti! Dobrodružství s bílou velrybou vydává nakladatelství Jota

 

O autorovi:

Gideon Defoe  (*1975) je britský spisovatel a scénárista. Vystudoval archeologii a antropologii na Oxfordské univerzitě. Jeho matka tvrdí, že je přímým potomkem Daniela Defoea, autora Robinsona Crusoea, ale on tomu nevěří. Nikdy neměl v úmyslu stát se spisovatelem a první knihu o pirátech (Piráti! Dobrodružství s vědátory) napsal, aby oslnil jednu dívku ze studií. Nevyšlo to. Kniha ovšem v roce 2004 vyšla a pro velký úspěch napsal Defoe další čtyři pokračování a také jednu knihu o zvířatech. Na motivy prvních dvou knih o pirátech vznikl v roce 2012 ve studiu Aardman (tvůrci Wallace a Gromita a Slepičího úletu) animovaný filmový trhák Piráti!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePiráti! Dobrodružství s bílou velrybou

Defoe, Gideon

Jota, 2013

Napsat komentář