Nenechte si ujít v týdnu od 13. do 19. května 2013

Nenechte si ujít
I tento týden přinášíme výběr literárních akcí, které by neměly uniknout vaší pozornosti.

V pondělí 13. května se v Praze uskuteční autorské čtení Terezy Boučkové a křest její nové knihy Šíleně smutné povídky. Pokud v 19:00 zavítáte do Jindřišské věže, můžete se kromě setkání se známou spisovatelkou těšit i na hudební doprovod Bedřicha Ludvíka. Během večera se také u příležitosti křtu rozezní věží zvonkohra.

Nejmladší čtenáři mohou 13. května zavítat do Knihovny Karla Dvořáčka ve Vyškově, kde se od 14:00 bude konat program nazvaný Babičko, čti mi, v rámci něhož budou děti předčítat z nejrůznějších knih.

15. květen by si v diářích měli výrazně označit všichni příznivci Roberta Fulghuma. Ten totiž bude od 17 hodin v pražském knihkupectví Luxor na Václavském náměstí představovat svou nejnovější knihu Vzpomínky na jedno dobrodružství. Akce, kterou pořádá nakladatelství Argo, bude rovněž doprovázena autogramiádou světoznámého spisovatele, a proto by si ji žádný z jeho fanoušků neměl nechat ujít!

Do budovy Památníku písemnictví na Moravě v Rajhradě ve středu 15. května zavítá autorka historických a společenských románů Klára Janečková, která zde v rámci cyklu StřeDění představí rukopis svého dosud nepublikovaného románu. Během akce, která začne v 17 hodin, bude také předčítat ze své úspěšné knihy Prokletý původ.

19. května se v Památníku Adolfa Heyduka v Písku uskuteční setkání nad knihou Prioritaire, Praha – Paříž, v níž si Francouzska Anne, která žije v Praze, a Češka Lenka žijící v Paříži vyměňují zážitky. Všichni zájemci o sledování rozdílů mezi dvěma kulturami jsou zváni na 17. hodinu.

Největší akcí nadcházejícího týdne však bezpochyby bude knižní veletrh Svět knihy Praha, který se bude konat na výstavišti v Holešovicích od 16. do 19. května. Během v pořadí již 19. ročníku známého festivalu se bude mluvit například o rozmanitých cestách poezie, fenoménu bestselleru nebo přerodu bloggera ve spisovatele a naopak.

Už máte vybranou akci, kterou tento týden navštívíte? Pokud vás žádná z našich pozvánek nezaujala, prohlédněte si kalendář akcí, kde najdete mnoho dalších tipů.

Doporučení:
Share

Napsat komentář