Ludvík XV. – spasitel Francie?

Francie_Versailles
Doba Ludvíka XV. byla historicky nepochybně velice zajímavá. Máte chuť přenést se do minulosti a podívat se do úchvatné Francie ve chvíli, kdy na trůn nastupuje člověk, jehož zájmy se poněkud lišily od toho, co se od něj očekávalo?

V nakladatelství Baronet vychází poutavě vyprávěná kniha
Ludvík Milovaný

Francie dychtivě očekává den, kdy mladý král, Ludvík XV., dosáhne zletilosti a vymaní se z područí svých ministrů. Země doufá, že Ludvík vrátí Francii slávu a blahobyt. Jeho však příliš vzrušuje lov a hazardní hry, než aby si všímal boje o moc, který probíhá na jeho vlastním dvoře, a nejeví o vládu zájem.

Brzy okusí smyslná potěšení, která mu nabízí řada dychtivých milenek, od něžných krásek až po slavnou markýzu de Pompadour.

A Francii nezbývá než přihlížet, jak jejich krále ovládají ženy…

Sémě revoluce začíná pomalu klíčit. Jak ještě dlouho zůstane Ludvík milovaným?

 

Ludvík Milovaný

Vydalo nakladatelství Baronet

Autor: Jean Plaidy

Překlad: Zdeňka Zvěřinová
Počet stran: 304
Formát: 120 x 195
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7384-671-8
Vyšlo: 17.4.2013

Přečtěte si o knize Ludvík milovaný

 

O autorce:

Britská autorka Eleanor Alice Burford Hibbert (1. 9. 1906 – 18. 1. 1993) napsala kolem dvou set historických románů pod pseudonymy Jean Plaidy, Philippa Carr a Victoria Holt. Pro každý okruh svých námětů používala pseudonym jiný. Jako Jean Plaidy je považována za nejúspěšnější a nejoblíbenější spisovatelku v tomto žánru. Vydala kolem osmdesáti historických románů a jen od její smrti se prodalo na třináct milionů jejích knih. Přísní historikové se mohou na  tvorbu Jean Plaidy dívat s despektem, ale autorka takto zpřístupnila historii a historické postavy širokému okruhu čtenářů.
Věnovala se anglickým dějinám důsledně od dob Viléma Dobyvatele a vlády normanských králů přes dynastii Plantagenetů až po slavné období britských dějin za vlády královny Viktorie. Nevynechala však ani pohnutá historická období za hranicemi Anglie.

——————————————————————————————–

Nakladatelství Baronet a. s. již od roku 1993 předkládá svým čtenářům bohatý ediční záběr – každým rokem vydává kolem 100 nových titulů, do dnešního dne je to již více než 1800 knih. Významný podíl na edičním profilu nakladatelství tvoří romány určené zejména pro něžné pohlaví, avšak vydává knížky ze všech žánrových oblastí – od historického románu přes science fiction a fantasy až po militaria, detektivky i literaturu faktu. Tak, aby si v jeho edičním plánu mohl každý čtenář vybrat svou knihu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLudvík Milovaný

Plaidy, Jean

Baronet, 2013

Ludvík XV. – spasitel Francie? - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. grafoman grafoman napsal:

    Velmi pěkná knížka. Zatím ji čte manželka a je nadšena.
    (Přišla v pořádku i s dalšími knížkami – Feynman II., III.; díky)

Napsat komentář