Zasoutěžte si o vycházející román z novinářského prostředí

tom
Hlavní hrdinové satirického debutu Toma Rachmana jsou smolaři, patetiční a současně dojemní. Určitě si je ale zamilujete, protože autor je vykreslil dokonale a s vtipným glosováním. Získejte je v další ze čtvrtečních soutěží nakladatelství Host.

Tom Rachman: Imperfekcionisté

Hrdinové románového debutu bývalého novináře Toma Rachmana nejsou zrovna ideálními kandidáty na Pulitzerovu cenu. Představte si šéfredaktorku prožívající manželskou krizi či postaršího pařížského korespondenta, který byl kdysi váženým reportérem a velkým svůdcem, ale dnes nemá „žhavější“ téma než chov strnadů. Nebo anorektickou redaktorku ekonomického zpravodajství, jež se zamiluje do dredatého irského povaleče. Odborníka na nekrology a křížovky, jehož životním cílem je „nic nedělat“, avšak rodinná tragédie ho ironií osudu posune v kariéře. Mladého naivního káhirského dopisovatele, snažícího se zdokumentovat „sexuální život islámských extremistů“, kterého bez skrupulí vysává starší kolega. Afektovanou, osamělou a zatrpklou finanční ředitelku nebo korektora sisyfovsky bojujícího proti překlepům typu Saddám Hnusajn nebo genitální ekonom. Ti všichni jsou závislí na vnukovi zakladatele novin, jenž se však zajímá jen o svého baseta jménem Schopenhauer.

Jsou to ztracenci, antihrdinové, věční smolaři lapení do sítě pochyb, zmítaní osudem. Jsou patetičtí i dojemní současně. Jsou zkrátka neodolatelní. Rachman je sleduje výsměšným perem milovníka opileckých portrétů a anekdot posbíraných u automatu na kávu.

Kniha prostřednictvím jedenácti příběhů vykresluje více než padesát let historie jedněch novin, od zlatých časů k jejich úpadku. Ačkoli se každá z kapitol odehrává v jiném období a točí se kolem jiné postavy, je kniha — právě díky hrdinům, kteří proplouvají napříč jednotlivými epizodami — důmyslně propojeným příběhem.

 

Imperfekcionisté

Autor: Rachman, Tom

Cena: 329 Kč

Počet stran: 328

Vazba: vázaná

ISBN: 978-80-7294-706-5

Rok vydání: 2013

 

Knihu Imperfekcionisté vydalo nakladatelství Host.

O autorovi

Tom Rachman (nar. 1974) je kanadsko‑anglický spisovatel. Narodil se v Londýně, ale vyrůstal ve Vancouveru. Studoval filmovou vědu na univerzitě v Torontu a žurnalistiku na Kolumbijské univerzitě v New Yorku. Pracoval jako zahraniční dopisovatel tiskové agentury Associated Press v Římě, jako reportér v Indii a na Srí Lance a jako editor v pařížské redakci International Herald Tribune. Román Imperfekcionisté (2010) je Rachmanovou prvotinou. Dostal se na osmé místo bestsellerů New York Times a byl přeložen do dvanácti jazyků. V roce 2011 vydal Rachman svůj druhý román The Bathtub Spy (Špión ve vaně).

 

Vyhrajte s nakladatelstvím Host!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host jsme pro vás připravili soutěž o knihu Imperfekcionisté. Zapojte se a odpovězte na jednoduchou otázku, vyhrát mohou dva z vás!

 

Soutěžit o knihu Imperfekcionisté

můžete od 28. března do 10. dubna 2013 na soutěžní stránce.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Nakladatelství Host

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

www.nakladatelstvi.hostbrno.cz

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeImperfekcionisté

Rachman Tom

Host, 2013

Napsat komentář