Vladimír Kafka jako průvodce na cestě za láskou

1415174_51896649
Svět plný krásy a lásky? Zdá se vám to jako utopie? Co když to ale není sen…?

Rok 2012 byl spojen s nejrůznějšími předpověďmi, které prorokovaly konec světa. Hysterie lidí vycházela především z učení staré civilizace Mayů, jež si většina lidí vyložila v té nejstrašlivější podobě, tj. zánik lidstva způsobený globální katastrofou. Internet zaplnily zprávy o meteoritech, které údajně měly zaručeně dopadnout na zemský povrch. Ty nejodvázanější pak informovaly o blížící se návštěvě mimozemšťanů, kteří se měli přiletět podívat na „výtvory své pradávné práce“.

Máme rok 2013 a svět stále existuje. Na zemi sice nepřistáli žádní zelení mužíčci, hrozba dopadu vesmírných těles trvá stejně tak jako před loňským rokem. My žijeme. Otázkou je jak…

Vladimír Kafka, známý jako cestovatel a léčitel, sepsal pro všechny, jež se zajímají o události uplynulého roku a to, co s nimi je spojené, publikaci, jejímž cílem není vyděsit lidstvo nesmyslnými dohady. Autor se snaží vysvětlit, v čem odkaz starověkých civilizací spočívá a to tak, jak jej vnímá především on sám. Titul Minulost je mrtvá, život začal právě teď vyšel v nakladatelství Metafora v loňském roce, a pokud bych jej měla charakterizovat jedinou větou, pak by bylo asi nejvhodnější říci, že se jedná o vyprávění jednoho obyčejného člověka, který věří v sám sebe a lepší svět…

Naše civilizace je naplněna chamtivostí, nenávistí, honbou za penězi a zlobou. Lidé touží po moci a obdivu. Minulý rok se spustil celý řetězec událostí, kdy se tvář naší modré planety začala měnit. Měníme se my sami –  svým vlastním myšlením.

Podle Vladimíra Kafky dochází k postupné přeměně v závislosti na odlišném vnímání každého z nás. Prostě to chce čas…

Kniha na mě nezapůsobila jako něco, co se snaží vnutit jinému nějaký názor. Je rozdělena na dvě zásadní části. První je výpovědí autora o tom, co prožil ve svém životě. Jde o nádherný a citlivý pohled na cestu muže, kterého provázelo utrpení až do chvíle, než si začal věřit. Vzhledem k tomu, že Vladimír Kafka je i cestovatel, najdete zde úžasné popisky cest do dalekých zemí, spojené s nevšedními zážitky. Ve vzpomínkách si nic nenamlouvá, vše servíruje tak drsné jako chvíle prožité v dešti v hustém pralese někde v Peru.

Ve druhé části své knihy již autor míří do oblasti, kterou lidé stále ještě odmítají uznat jako reálnou. Vypráví velmi poutavě o lidech jako o bytostech, které se připravují na přechod do lepších časů. Jak dalece to bude těžké a co je k tomu potřeba, jak poznáme změnu a co nás vlastně čeká? – To je krátký výtažek z toho, co se Vladimír Kafka snaží čtenářům prostřednictvím svých zkušeností, znalostí a hlavně víry, sdělit. Musím upozornit, že nejde o žádné hlásání jediné pravdy z pozice vůdce nějaké náboženské sekty. Titul je unikátní tím, že pouze předkládá zkušenosti autora, jeho vlastní příběh, zasazený do doby, ve které by měly proběhnout zásadní změny, jež ovlivní náš další život. Zamýšlí se nad souvislostmi v učení dávných civilizací i jejich výtvorů v podobách historických staveb apod., které možná nebyly vytvořeny pro ten účel, jenž je turistům běžně prezentován…

Kniha je zamyšlením nad sebou samým. Nebude vám nic nutit, a přesto po jejím přečtení budete mít nutkavou potřebu popřemýšlet o svých činech a jednání. Možná se rozhodnete svůj život změnit. Nebo také ne. Ať tak či tak, domnívám se, že tato publikace je přínosem nejen pro ty, jež věří v transformaci a posun vědomí. Užitečná bude i pro všechny, kteří se rozhodnou si ji přečíst. A ani nemusí věřit. Stačí, že se zamyslí sami nad sebou. A to určitě udělají, neboť slova Vladimíra Kafky jsou naplněná láskou a vírou v lepší budoucnost a přinutí přemýšlet.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMinulost je mrtvá, život začal právě teď

Kafka Vladimír

Metafora, 2012

Vladimír Kafka jako průvodce na cestě za láskou - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. elen napsal:

    Přišla jsem do krámku se zdravou výživou a hle…něco mě přitáhne k Medunce.rok 2012-Šance pro každého. Včera jsem nahlédla a také nemohla spustit oči z toho,co tam píše Vl.Kafka-Naše planeta zažije nádheru. Děkuji tomuto za odvážné a pravdivé,cítím to podobně.Vše je o vibracích a vědomém si vytváření svého života.

Napsat komentář