Dramatický příběh ze života mladé modelky

Velké holky nepláčou
Přečtěte si vyprávění slovenské ženy, kterou její důvěřivost dostala nevědomky až na úplné dno. Šplhala na společenském žebříčku stále výš, byla ale naivní… a tak spadla…

Která mladá dívka by netoužila být krásná, bohatá a slavná? Hlavní hrdince knihy pojmenované Velké holky nepláčou se tento sen téměř splnil. Nejde o vymyšlený román, kniha patří do známé edice Skutečných příběhů. Mám ráda reálná vyprávění, která tato edice nabízí, i když mě z nich někdy až mrazí. Je neskutečné, co všechno mohou lidé vydržet. Díky autorům takovýchto děl, kteří měli ještě sílu o svých osudech vyprávět, se o skutečných příbězích dozvídá spousta lidí a pro mnohé mohou být varováním, poučením, pro jiné třeba jen strhující četbou. Autorka knihy Velké holky nepláčou Ivana Ivančáková je takovýmto autorem. Prožila si hotové peklo a právě o něm se dočtete v titulu vydaném v roce 2012 nakladatelstvím Motto ve společnosti Albatros Media v Praze.

Ivana Ivančáková pochází z malé slovenské vesničky. Po maturitě odchází do Londýna – do města módy, v němž se odehrávají její sny. Nejprve se stará o děti a pracuje v restauraci. Touží být na titulcích módních časopisů a patřit mezi vyvolené, co mají povolený vstup do VIP klubů. Po dvou letech jí práce au-pair připadá jako mrhání časem a už nechce jenom snít, ale své sny i uskutečňovat. Nasazuje vražedné tempo, dále pracuje jako hlavní číšnice, a když má volno, navštěvuje londýnskou školu vizáže. Téměř všechny vydělané peníze utrácí za make-up, pudry, řasenky, oční stíny, lesky na rty a za testy, které potřebuje k získání certifikátu. Daří se jí vystudovat obor Fashion and Photographic Makeup Artist a proniknout do této branže. Přijímá nabídku majitele jednoho londýnského butiku na focení v Argentině. Podepisuje smlouvu na slušnou sumu a odlétá do dalekého Buenos Aires, kde probíhá standardní profesionální focení. Těsně před odletem zpět do Anglie ji jeden z fotografových asistentů žádá, aby s sebou vzala dárek pro majitele butiku, který ji najal. Nad dárkem nepřemýšlí a s klidnou duší ho dává do své tašky. Nemá ani ponětí o tom, co v něm je. Moc se těší domů a netuší, že nastává na mnoho měsíců její poslední svobodný večer, kdy si může svítit lampičkou, jak dlouho chce… Strhující příběh, v němž Ivana Ivančáková popisuje detaily ze svého zatčení, vás jistě pohltí. Pokud jste zvědavi na Ivanin pobyt ve francouzském vězení, přečtěte si tuto publikaci.

Velmi mě zaujaly podmínky propouštění vězňů z francouzského vězení, ale i další podrobnosti z celého pobytu. Smutný příběh, kdy se mladá perspektivní dívka stane obětí drogové mafie, určitě přinutí každého k zamyšlení. Je zároveň varováním, že je důležité mít se na pozoru vždy a všude.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelké holky nepláčou

Ivančáková, Ivana

Motto, 2013

Napsat komentář