Nenechte si ujít v týdnu od 4. února do 10. února 2013

Nenechte si ujít
Nenechte si ujít skvělé akce druhého únorového týdne. Máme pro vás několik tipů.

V pondělí 4. února se můžete zúčastnit pražské autogramiády Johna Castiho. Tento skvělý matematik a odborník na teorie komplexních systémů vydal v České republice knihu Události X: Možné scénáře kolapsu dnešního složitého světa. V ní čtenářsky přitažlivou formou předkládá varovný obraz budoucnosti lidské civilizace, včetně příkladů událostí.

Autogramiádu pořádá nakladatelství Management Press v Paláci knih Luxor 4. února od 17 hodin.

V Praze se koná i další akce a to křest knihy Zpěvy Maldorodovy, na kterou zve nakladatelství Academia. Zpěvy Maldorodovy vydal vlastním nákladem Comte de Lautréamont již v roce 1869, avšak plně doceněny byly až ve dvacátém století příslušníky umělecké avantgardy. Styl knihy uchvátil francouzské surrealisty, kteří v Lautréamontovi spatřovali jednoho ze svých předchůdců.

Křest knihy Zpěvy Maldoronovy se koná 5. února od 17 hodin v Literární kavárně Academia, Václavské náměstí 34, Praha 1 za účasti autora doslovu Bruna Solaříka.

V úterý pořádá knihkupectví Barvič a Novotný autogramiádu Emila Hakla, který zde představí svou novinku Skutečná událost, kterou letos v lednu vydalo nakladatelství Argo. Hlavními hrdiny románu jsou tři přátelé, kteří se spolu postaví zlovůli státu. Stane se tak poté, co jednomu z nich exekutoři zabaví dům a ženu vyděsí natolik, že skončí v psychiatrické léčebně. Emil Hakl začal psát prózu v roce 1998. Za knihu O rodičích a dětech dostal cenu za prózu Magnesia Litera 2002. V dubnu 2008 mu vyšel v nakladatelství Argo román Let čarodějnice. V současné době se živí jako novinář.

Autogramiáda Emila Hakla proběhne 5. února od 17 hodin v knihkupectví Barvič a Novotný v Brně.

Naše poslední pozvánka do Prahy patří křtu knihy Jak přežít léčení MUDr. Radkina Honzákama. Přežít léčení není jen tak a autor se na toto téma podíval s nadhledem a humorem. S optimismem dokáže vysvětlit, jak zvládnout stres a bolest, či jak má nemocného podpořit rodina.

Křest knihy spojený s autogramiádou můžete navštívit v Paláci knih Luxor 6. února od 17 hodin.

Pokud dáváte přednost veřejným čtením, máme pro vás hned tři pozvánky.

5. února se v Městské knihovně Duchcov uskuteční další ze Čtení pro mrňousky, a to během dopoledne od 10 do 12 hodin v oddělení pro mládež. Toto čtení je určeno dětem ve věku 2 až 4 roky. Na programu jsou krátké pohádky, soutěže a hry. Knihovnu naleznete na adrese Bílinská 12, Duchcov.

V pátek 8. února se koná Večer autorských čtení Adama Krupičky a Ivo Haráka. Adam Krupička bude číst ze své knihy Maria Goretti, Ivo Harák z Posledního trubadúra. Akce se uskuteční od 19 hodin v čajovém klubu Ve Vlnách, Hudečkova 1, Děčín.

Třetí pozvánka patří čtení Marie Michlové. Ta bude číst z knih Smrt Múz a Protentokrát. Akce proběhne 9. února od 17 hodin v Galerii Středokluky, Lidická 61, Středokluky.

Další pozvánky naleznete v Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář