Soutěž o knihu Hra o manželství

Schránka 01
Je možné, aby v dnešní velké době ještě existovala opravdová a čistá láska? Cit, který by přežil v naší rychlé společnosti?

Jeffrey Eugenides: Hra o manželství

Madeleine Hannaová je svědomitá studentka anglistiky, která trochu zaspala dobu. Zatímco počátkem osmdesátých let všichni čtou Derridu, ona se šťastně noří do díla Jane Austenové a sester Brontëových — autorek dnes již klasických románů, které se zabývají tématem typickým pro anglickou literaturu viktoriánské doby: jak (ne)uzavřít co možná nejvýhodnější manželství. Na jaře svého posledního ročníku se Madeleine zapíše do kurzu sémiotiky, aby zjistila, „o čem to všichni pořád mluví“. A z důvodů, které nemají nic společného se školou, už život ani literatura nikdy nebudou stejné. Nebudou stejné poté, co se zamiluje do Leonarda Bankheada, člověka se zdánlivě nevyčerpatelnou energií. A už vůbec ne poté, co se v jejím životě znovu objeví Mitchell Grammaticus, který je posedlý myšlenkou, že je mu Madeleine souzena.

Hra o manželství

Autor: Eugenides, Jeffrey

Formát: 130 x 205 mm

Počet stran: 528

Vazba: vázaná

Cena: 314 Kč

ISBN: 978-80-7294-684-6

Knihu Hra o manželství vydalo nakladatelství Host.

Knihu si můžete objednat zde.

 O autorovi

Jeffrey Eugenides (nar. 1960)

Navštěvoval Brownovu a Stanfordovu univerzitu. Debutoval v roce 1993 románem Sebevraždy panen (připravuje nakladatelství Host). O deset let později získal Pulitzerovu cenu za román Hermafrodit (2002; česky BB art 2009), jehož se prodalo více než tři miliony výtisků.

Jeden z nejočekávanějších románů poslední doby, Hra o manželství, se ihned po svém vydání objevil v žebříčku bestsellerů The New York Times. Byl vyhlášen Knihou roku mimo jiné v Publisher’s Weekly, The New York Times Book Review či The Miami Herald a dostal se do nejužších nominací na National Book Critics Circle Award 2012. Vychází ve více než dvaceti zemích a filmová práva zakoupil Scott Rudin (produkoval například Muže, kteří nenávidí ženy Davida Finchera).

Vyhrajte Hru o manželství od nakladatelství Host!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host jsme pro vás připravili soutěž o knihu Hra o manželství. Zapojte se, odpovězte na jednoduchou otázku a vyhrajte. Knihu mohou získat dva z vás!

 

Soutěžit o knihu Hra o manželství můžete od 17. ledna do 30. ledna 2013.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Nakladatelství Host

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

www.nakladatelstvi.hostbrno.cz

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHra o manželství

Eugenides, Jeffrey

Host, 2012

Napsat komentář