Vášeň ve vlčí kůži

1275533_wolf
Občas nám život přichystá zvláštní překvapení. Toto tvrzení zní poněkud nedostatečně v souvislosti s tím, co se stalo mladé Tori. Jak se vyrovnat s faktem, že najednou už není tak úplně člověk?


Kniha Znamení vlka, která je v pořadí první knihou spisovatelky M. T. Majar, vyšla v roce 2012 u nakladatelství Fantom Print. Vydaná je však až jako druhá, a to po spisovatelčině dalším titulu Hot Boys.

Hlavní hrdinka Tori, chlubící se českým původem, to ve svém novém domově, jímž je země neomezených možností, tedy Spojené státy americké, nemá vůbec jednoduché. Její teta, ke které se přistěhovala od českých prarodičů, ji velmi brzy opustila, takže se Tori musí s cizí kulturou potýkat naprosto sama. Najde si práci v malém květinářství a snaží se žít obyčejný a šťastný život, i když v hloubi své duše tuší, že ona sama není tak obyčejná, jak si možná někteří myslí.

Jedné tmavé noci je Tori napadena dvěma pochybnými muži, jež ani tak nezajímá obsah její kabelky, jako jsou zaujati dívčiným tělem. Tori sice není žádná křehotinka, ale proti dvěma silným mužským nemá naprosto žádnou šanci. Naštěstí, jako v každém správném příběhu, není zachránce daleko. Svalnatý lykan Ruben útočníky nejenže zneškodní, ale navíc Tori nechtěně pokouše. To by nemuselo samo o sobě být až tak strašné, kdyby Tori byla obyčejný člověk a na vlkodlačí vir nereagovala…

Tori se začíná pomalu měnit na vlkodlaka. Ruben, alfa samec místní smečky, jí s prvními krůčky ve vlčí kůži pomůže, dívka sama se však musí naučit, jaké je to být lykanem. Prostořeká povaha je nyní na obtíž, dívka musí poslouchat ty, kteří jsou ve smečce nad ní, což se popravdě týká téměř všech. Navíc je nutné vyrovnat se s tělesnými změnami, které s sebou proměna přináší, jimiž jsou například zostření smyslů a zvýšený sexuální apetit. S tím druhým nové vlčici ochotně pomáhá Ruben a Tori má pocit, že by se mohla stát dokonce alfovou družkou.

Ani tento sen se jí nemůže splnit bez potíží. Do města přijíždí jiná smečka, Tiší stínové, drsní motorkáři. Jejich vůdce navrhne Rubenovi, aby přijal za svou družku jejich vlčici, jež bez zveličování vypadá jako ženská varianta Arnolda Schwarzenegera. Tori neváhá a přijme výzvu na souboj o prestižní post. Zároveň se v ní odehrává jiná bitva. Jeden z Tichých stínů, nádherný indián, ji zvláštním způsobem přitahuje…

Hlavní hrdinku Viktorii, zkráceně Tori, jsem si při čtení oblíbila, a to obzvláště díky tomu, že její výroky mne výborně bavily. Co se pocitů týče, přišla mi kniha velmi pestrá. V jednu chvíli jsem se byla schopná smíchy za břicho popadat, zatímco o pár stránek dál jsem div neslzela. Za to má kniha u mne velké plus, jelikož za dobrou knihu považuji tu, která mnou dokáže pohnout.

Při čtení může čtenář sledovat jakési dvě souběžné dějové linie, které se navzájem prolínají. První z nich je milostný trojúhelník mezi Tori, Rubenem a fešným indiánem ze smečky Tichých stínů, druhý pak pátrání po zmizelém členu smečky, gayovi Benovi. Mě osobně více zaujala první zápletka, tedy vlčí problémy s láskou, a v tomto směru mi velmi zamotal hlavu otevřený konec. Nemohu se tedy dočkat dalšího dílu a rozuzlení.

Knihu Znamení vlka doporučuji čtenářům, kteří rádi čtou knihy ve stylu urban fantasy a nebojí se mytických potvor, jakými jsou například vlkodlaci.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZnamení vlka

Majar, M. T.

Fantom Print, 2012

Napsat komentář