Vzpomínky rockerky Patti Smith

patt
Světoznámá rockerka Patti Smith napsala knihu Sbírání vlny už v roce 1992, v češtině vychází v nakladatelství Dokořán.

Patti Smith: Sbírání vlny

Impresionistické vzpomínky rockové zpěvačky Patti Smith na dětství strávené na východě USA se volně prolínají s momenty tvorby v dospělejším věku a se snovými vizemi a představami, kterými se autorka nechává unášet. A čtenář se může nechat unášet s ní.
Sbírání vlny (The Woolgathering) vyšlo poprvé v roce 1992 v nakladatelství Hanuman Books, český překlad vychází z doplněného a ilustrovaného vydání z roku 2011.

Sbírání vlny


Autorka: Patti Smith

Vazba: vázaná s přebalem
Formát: 145 x 185 mm
Počet stran: 112
ISBN:  978-80-7363-505-3

Kniha Sbírání vlny vyšla v nakladatelství Dokořán.

 

O Patti Smith:

Patti Smith, pravým jménem Patricia Lee Smith, se narodila roku 1946 v Chicagu. Je to zpěvačka, textařka a spisovatelka, ale i výtvarnice. Proslavila se ve sféře, kde původně žádné ambice neměla – jako rocková zpěvačka. Její první album Horses (1975) nepochybně patří k milníkům rockové historie. V březnu 1980 se jejím manželem stal Fred „Sonic“ Smith, bývalý člen skupiny MC5. Pro oba to znamenalo dlouhé přerušení hudební kariéry. V listopadu 1994 Fred Smith zemřel. Roku 1995 začala Patti Smith opět vystupovat.


Nakladatelství Dokořán oslavilo v minulém roce 10 výročí svého založení! Vydali jsme již přes 500 knižních titulů a náš původní záměr – vybudovat nové nakladatelství se zaměřením zejména na populárně naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie se nám snad podařilo naplnit. Náš základní přístup k nakladatelské činnosti lze stále stručně vyjadřit heslem: OTEVŘENO NOVÝM MYŠLENKÁM.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSbírání vlny

Smith, Patti

Dokořán, 2012

Napsat komentář