Svět kouzel nekončí! Další vyvolenou je čarodějka Oksa!

Oksa-Pollock1_Vyvolena
Okse je třináct a připadá si jako úplně obyčejná holka, i když sní o tom, že se stane neohroženou bojovnicí nindža. Jednoho dne se však v jejím životě všechno rázem změní.

Nedlouho po uspěchaném stěhování z Paříže do Londýna objeví na svém břiše podivné znamení a navíc začíná postupně zjišťovat, že má neuvěřitelné magické schopnosti.

Svěří se s tím své babičce, výstřední Dragomíře, která ji zasvětí do příběhu rodiny Pollockovy: Dragomíra je vládkyní Edéfie, neviditelné země ukryté někde na Zemi, ze které však před mnoha lety musela uprchnout před zlými Felony. Ona i někteří další z Edéfie, takzvaní Prchlíci, žijí od té doby roztroušeni po celém světě.

A od babičky se dozvídá i to nejpodstatnější: znamení na břiše označilo Oksu za budoucí vládkyni Edéfie, učinilo ji Vyvolenou.

Všechno nasvědčuje tomu, že budoucnost Edéfie závisí právě na Okse. Ale to si uvědomují i jejich všeho schopní nepřátelé. Dokáže jim mladičká Oksa vzdorovat?

Ještě že má kolem sebe své blízké, věrného kamaráda Gustu i řadu fantastických stvoření. Splní Oksa velké přání všech Prchlíků a zachrání Edéfii před zkázou? V každém případě už nikdy nebude obyčejnou malou školačkou…

 

Oksa Pollocková, hrdinka pětidílné knižní série, je dílem dvou nadšených francouzských autorek, Anne Plichotové a Cendrine Wolfové. Jejich společnou vášní jsou knihy a imaginární svět. Cendrine Wolfová však prozrazuje, že Oksa je jistou projekcí jejích vlastních pocitů z dětství, způsobu, jakým jako malá nazírala na svět.

První vydání knihy mělo takový úspěch, že se brzy začalo šířit po celém světě. Už na začátku oficiální publikace úvodní části knihy se objevila Oksa Pollocková ve Francii mezi pěti nejprodávanějšími knihami. Pollockmánie zasáhla Evropu a rychlostí blesku se šíří i k nám!

Oksa Pollocková je úžasná pětidílná fantasy série pro děti, plná imaginace, která nabízí originální únik z běžného světa. Čtenáři ale zdaleka nemusí být jen děti… a taky nejsou! Tento krásný pohádkový svět si získá i nejednoho dospělého.

Brzy se nadšení čtenáři budou moci s novou hrdinkou Oksou setkat také na filmových plátnech.

V nakladatelství Jota také vyjdou pokračování s názvy Oksa Pollocková: Les zbloudilých a Oksa Pollocková: Srdce dvou světů.

 

 

 

 

Doporučení:
Share

Svět kouzel nekončí! Další vyvolenou je čarodějka Oksa! - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. degusak napsal:

    Brilantní knížka a úplně souhlasím s Janou.
    A samozřejmě doporučuji.

  2. Jáňa napsal:

    Tak jsem přečetla knížku a teď jsem se konečně dokopala napsat komentář. Můžu říct, že to bylo naprosto úžasné, geniální, skvělé a všechny další kladné odpovědi, jenom ne žádná kritika.
    Hrozně dobře se to četlo. Jejich styl psaní je úžasný, příběh dokonale promyšlený a ilustrace nádherné. Doporučuju opravdu úplně všem :D

  3. Rouzie Rouzie napsal:

    O tom slyším poprvé.. Ale miluju fantasy.. takže je možné že i tahle knížka se mi někdy do rukou dostane :)

Napsat komentář