Padesát odstínů šedi

9788073887056
Erotický román Padesát odstínů šedi (Fifty Shades of Grey) britské autorky E. L. James čtou dnes se zatajeným dechem miliony čtenářek po celém světě. Mimořádný úspěch, který si kniha stihla vydobýt za rok své existence, je způsoben tím, že se otevřeně věnuje tématům, jež jsou často obestřena rouškou něčeho nepatřičného, nebo dokonce zakázaného. V českém překladu vychází 15. října 2012.

Anastasia Steele, dvaadvacetiletá studentka literatury, dostává za úkol udělat pro univerzitní noviny rozhovor s mladým, pohledným a nesmírně bohatým byznysmenem Christianem Greyem (jeho příjmení je použito jako slovní hříčka v názvu knihy). Nepřekvapí tolik, že Anastasia, která strávila čtyři roky četbou anglických klasiků a žila pouze milostnými vztahy své spolubydlící, se do tohoto charismatického muže vášnivě zamiluje.

Rozhodně nás však nečeká klasický příběh z červené knihovny. Christian je mužem hlubokých vnitřních rozporů a projevuje sexuální touhy, které by většinu žen nejspíše odradily. Od nezkušené Anastasie požaduje, aby podepsala smlouvu, která by mu zaručila úplnou kontrolu nad jejím životem a vyplnění těch nejdivočejších sexuálních fantazií. Před očima čtenářů se odehrává souboj mezi hlasem rozumu mladé dívky a hlasem její touhy. O tom, který z těchto dvou hlasů nakonec převáží, se můžete dozvědět více přímo na stránkách tohoto žhavého bestselleru.

Padesát odstínů šedi je prvním dílem trilogie, kterou vydala bývalá televizní scénáristka Erika Leonardová (pod pseudonymem E. L. James) v krátkém rozmezí let 2011 a 2012. Svým nečekaně rychlým úspěchem zastínila dokonce i sérii příběhů o Harry Potterovi nebo Šifru mistra Leonarda – na celém světě se již prodalo více než 40 milionů jejích výtisků. Dříve neznámá autorka byla zařazená do žebříčku stovky nejvlivnějších lidí světa, sestavovaného časopisem Time.

Doporučení:
Share

Napsat komentář