Vydejte se za dobrodružstvím do doby Rudolfa II.

fio_1b
Známý a oblíbený spisovatel historických románů Vlastimil Vondruška vás přenese mezi alchymisty na dvůr Rudolfa II. , kde mladá Fiorella zažívá napínavá dobrodružství po boku svých kamarádů.

Vlastimil Vondruška: Fiorella a Bratrstvo křišťálu

Dobrodružný historický román s detektivní zápletkou pro mládež, ale i pro dospělé. Do Prahy přijíždí z Itálie dvorní alchymista císaře Rudolfa II. Giovanni da Ponte. Jeho dcera Fiorella mu pomáhá v laboratoři, kam však dívky nesmějí. Převléká se proto za učedníka Rafaela. Jejich nový domov je nedaleko Staroměstského rynku, kde Fiorella pozná dva nerozlučné kamarády – Lukáše a Martina. I před nimi se musí vydávat za chlapce, jinak by ji do své party nepřijali. Záhy se s novými přáteli ujímá pátrání po ukradeném stříbře z městské radnice a po nelítostném vrahovi. Sestupují do pražských katakomb, ohrožuje je střelec s kuší i nepřátelská parta kluků. K odhalení zločince je nakonec přivede nejen odvaha a chytrost, ale také Fiorelliny znalosti alchymie.

Fiorella a Bratrstvo křišťálu

Vydalo nakladatelství Moba

Autor: Vondruška, Vlastimil

Počet stran: 300 stran

Vazba: vázaná

Formát: 115×185 mm

Rok vydání: 2012

Cena: 259 Kč

ISBN: 978-80-243-5201-5

Více o knize se dozvíte zde 

O autorovi

Narozen 1955 v Kladně. Po absolvování Filozofické fakulty Univerzity Karlovy působil v Československé akademii věd a v Národním muzeu. V té době publikoval více než 50 vědeckých studií z dějin hmotné kultury a několik odborných knih. V současné době žije nedaleko Bezdězu a věnuje se výhradně literatuře a historické publicistice.
Dosud vydal dvacet pět historických románů pro dospělé a dva pro mládež, satirický román o současné politice a několik populárně-naučných knih (mezi jinými Život ve staletích). Je autorem dvou divadelních her a filmu Jménem krále (s Karlem Rodenem v hlavní roli), který vznikl podle románu Vražda v ambitu. Podle románů Dýka s hadem a Záhada zlaté štoly byly natočeny rozhlasové hry (vydané rovněž na CD).
Již pětkrát obdržel „Cenu čtenářů“ nakladatelství MOBA, dále získal Zlatou stuhu IBBY a cenu knihovníků SUK.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFiorella a Bratrstvo křišťálu

Vondruška, Vlastimil

Moravská Bastei MOBA, 2012

Napsat komentář