Vydejte se do minulosti mezi Osmany

osmansky tabor
V nakladatelství Moba vychází další kniha oblíbeného spisovatele historických románu Vlastimila Vodrušky. Tentokrát vás zavede do Uher 16. století a bude to napínavé.

Vlastimil Vondruška: Osmanský tábor

I když se situace v Uhrách v polovině 16. století poněkud uklidnila a Osmani na nějakou dobu přestali s útoky na území svých sousedů, objeví se jeden veliký a zdánlivě neřešitelný problém. Jde o diskrétní záležitost, která vylučuje použití vojska, a ani vyslanec českého krále v Budíně nemůže zasáhnout. Proto se královna Anna obrátí na královského písaře Jiřího Adama z Dobronína. Protože jde o nesmírně nebezpečnou misi, tentokrát nic nenařizuje, přesto jí pán z Dobronína vyhoví. Vzápětí se vydává na území nevěřících. Ale ještě dříve, než tam dorazí, dojde k první vraždě. Tenhle zločin však nemůže zdánlivě ani náznakem souviset s posláním v Uhrách. Přesto ho nesmírně zkomplikuje. Naštěstí potká královský písař dávného přítele…

Osmanský tábor

Vydalo nakladatelství Moba

Autor: Vondruška, Vlastimil

Počet stran: 224 stran

Vazba: vázaná

Formát: 120×200 mm

Rok vydání: 2012

Cena: 269 Kč

ISBN: 978-80-243-4904-6

Více o knize se dozvíte zde 

O autorovi

Vlastimil Vondruška (1955, Kladno) po absolvování Filozofické fakulty Univerzity Karlovy působil v Československé akademii věd a v Národním muzeu. V té době publikoval více než 50 vědeckých studií z dějin hmotné kultury a několik odborných knih. V současné době žije nedaleko Bezdězu a věnuje se výhradně literatuře a historické publicistice.
Dosud vydal dvacet pět historických románů pro dospělé a dva pro mládež, satirický román o současné politice a několik populárně-naučných knih (mezi jinými Život ve staletích). Je autorem dvou divadelních her a filmu Jménem krále (s Karlem Rodenem v hlavní roli), který vznikl podle románu Vražda v ambitu. Podle románů Dýka s hadem a Záhada zlaté štoly byly natočeny rozhlasové hry (vydané rovněž na CD).
Již pětkrát obdržel „Cenu čtenářů“ nakladatelství MOBA, dále získal Zlatou stuhu IBBY a cenu knihovníků SUK.

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOsmanský tábor
Letopisy královské komory

Vondruška, Vlastimil

Moravská Bastei MOBA, 2012

Napsat komentář