Premiéra bestselleru Tomáše Sedláčka Ekonomie dobra a zla na Audioteka.cz

ekonomie
Vydejte se po stopách lidského tázání od Gilgameše po finanční krizi. Poznejte ekonomii, jako krásný humanitní obor, jehož kořeny a souvislosti jdou mnohem hlouběji, než si dnes dokážeme představit.

Bestseller Tomáše Sedláčka Ekonomie dobra a zla je nyní exkluzivně na www.audioteka.cz dostupný v atraktivní audio verzi. Své myšlenky v třináctihodinovém záznamu posluchačům zprostředkovává sám autor, Tomáš Sedláček, spolu s herci Lukášem Hejlíkem a Alanem Novotným. Audio verzi Ekonomie dobra a zla je na www.audioteka.cz možné stáhnout do aplikací Audiotéka pro mobilní telefony,  iPad i tablety s Androidem, a také ve formátu MP3 do počítačů a MP3 přehrávačů. Cena: 285 Kč.

 

 

 

 

 

 

Kniha Ekonomie dobra a zla byla přeložena do 14 jazyků (včetně čínštiny či korejštiny) a sklidila úspěch u zahraniční kritiky i na akademické scéně. Druhé, značně rozšířené a prohloubené vydání autorovy prvotiny publikovalo v roce 2011 prestižní nakladatelství Oxford University Press. V Německu se Ekonomie dobra a zla stala Ekonomickou knihou roku – získala 1. místo na Mezinárodním knižním veletrhu ve Frankfurtu 2012, a nejnověji také ocenění za nejlepší ekonomickou knihu v Polsku. Dočkala se úspěšného divadelního zpracování pro české i zahraniční publikum.

Ekonomie dobra a zla ukazuje, jak barvitě uměli o majetku, vlastním užitku a společenském blahu přemýšlet naši předkové. Tomáš Sedláček bere čtenáře na dobrodružnou pouť ke kořenům naší civilizace a na příkladech starých Sumerů, Hebrejů, antických myslitelů či filozofa Descartesa ilustruje, jak inspirativní je sledovat proměny lidského tázání z hlediska ekonomie, pokud je zasazena do širšího kontextu. Kniha je ale něčím víc než sondou do dějin ekonomického myšlení. Ukazuje, kolik čerstvých a překvapivě relevantních myšlenek můžeme v dědictví starých civilizací najít. A hlavně, jak přesvědčivě s nimi lze jít proti proudu a kacířsky nabourávat stereotypy, s nimiž dodnes pracujeme – jako lidé každodenního života i jako vědci nebo ekonomové. Sedláček dává ekonomii nový rozměr, dosah a rozlet a propojuje ji s filozofií, uměním, náboženstvím i současnou filmovou tvorbou – vytrhuje ji ze zajetí pouze technické analýzy. V první části knihy hledá ekonomii v mýtech a v druhé mýty v ekonomii. Obojí je díky autorovu rozhledu, erudici a čtivému zpracování unikátní příležitostí, jak poznat naši dobu, sama sebe i svůj vztah k věcem hmotným i duchovním.

Tomáš Sedláček (1977) vystudoval teoretickou ekonomii na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy, kde dnes vyučuje filozofii, ekonomii a dějiny ekonomických teorií. Je stipendistou Yale University a přednáší pro mnohé české a zahraniční univerzity. V roce 2006 jej Yale Economic Review zařadil do pětice mladých perspektivních ekonomů (Young Guns: 5 Hot Minds in Economics). Založil Ekonomický klub, je členem programového výboru nadace Forum 2000 a členem poradních či dozorčích rad mnoha dalších neziskových organizací. V současné době pracuje jako hlavní makroekonomický stratég ČSOB a je členem Národní ekonomické rady vlády (NERV). Je žádaným řečníkem a pravidelným komentátorem ekonomického i společenského dění.

 

Kontakty

www.audioteka.cz

http://www.facebook.com/audioteka.cz

http://twitter.com/audioteka_cz

http://gplus.to/audioteka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEkonomie dobra a zla (Audiokniha)
Po stopách lidského tázání od Gilgameše po fi nanční krizi

Sedláček, Tomáš

65. pole, 2012

Napsat komentář