Čeští a slovenští autoři a jejich touha

přb
Halina Pawlowská, Tomáš Hanák, Iva Frühlingová a spousta dalších spojili síly a společně vytvořili knihu Příběhy ve znamení touhy. 

Kolektiv autorů: Příběhy ve znamení touhy

Toužit můžete po čemkoliv – novém autě, vlastním bytě, úspěchu, dítěti, lásce, moci. Každý po něčem touží, a všichni při tom cítíme to samé. Ačkoliv si náš objekt touhy spojujeme s uspokojením nebo dokonce štěstím, touha samotná může bolet, trápit, mučit. Po čem toužíte vy? Možná právě po šálku dobré kávy a prožít něco výjimečného.

Obojí najdete v povídkách patnácti českých a slovenských autorů, kteří předkládají svým čtenářům Příběhy ve znamení touhy. Mezi autory najdeme jména současných literárních hvězd, i těch, kteří si přízeň získali jiným než spisovatelským uměním. Každá z povídek je jiná, společné mají snad jen to, že se točí okolo touhy a kávy. Přečtete si první příběh, druhý, třetí… a najednou zjistíte, že toužíte číst dál a dál.

Kniha vznikla ve spolupráci s jistým výrobcem kávy. Proč právě káva? Napadlo by Vás spojovat si touhu třeba s čajem? Káva, snad díky povzbuzujícím účinkům kofeinu, snad díky své temné barvě a specifické chuti, vyvolává pocit něčeho lákavého, a zároveň zakázaného. Možná by se dala spojit i s touhou po lásce. Vždyť první schůzka se často odehrává poté, co zazní: „Můžu tě pozvat na kávu?“. Kamarádky se nad kafem svěřují se svými problémy a nesplněnými touhami. Všechny tyto situace najdete i v Příbězích ve znamení touhy. V jednom z nich káva lásku přímo vyvolává, v jiném se v kavárně potkávají dva dávní přátelé a v dalším sledujeme osobní touhy a sny návštěvníků kavárny z pohledu kávového hrníčku. Každodenní situace a události vám budou připadat známé a důvěrné jako oblíbený stolek v kavárně nebo hrnek, do kterého si ráno uvaříte první ranní kávu. Nebo vám ji přinese člověk, po kterém jste toužili.

Příběhy ve znamení touhy

Autor: kolektiv autorů

Vazba: vázaná

Formát: 136 x 205 mm

Počet stran: 136

Cena: 199 Kč

ISBN: 978-80-204-2788-5

Knihu Příběhy ve znamení touhy vydává nakladatelství Mladá fronta

O autorech:

Autory jsou Jaroslav Rudiš, Halina Pawlowská, Marek Šindelka, Klára Mandausová, Tomáš Hanák, Kateřina Janouchová, Sára Saudková, Iva Frühlingová, Tamara Heribanová, Eva Urbaníková, Jozef Heriban, Kristina Farkašová, Jozef Banáš, Olga Feldeková a Michal Hvorecký.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříběhy ve znamení touhy

Kolektiv autorů

Mladá fronta, 2012

Napsat komentář