Děti vyrazily „S baterkou do knihovny“

S baterkou do knihovny
V páteční podvečer se setmělou litvínovskou knihovnou proháněla strašidla a upíři. Na oslavu Halloweenu a Dušiček zde děti absolvovaly knihovnickou akci S baterkou do knihovny.

Ani letos nezapomněla Městská knihovna Litvínov na blížící se Halloween a Dušičky. Pro čtenáře dětského oddělení uspořádali knihovníci a knihovnice dětského oddělení již 2. ročník akce s názvem „S baterkou do knihovny“. Děti měly možnost prožít večer plný strašení a plnění záludných úkolů.

„Téměř všichni přišli ve strašidelných kostýmech. Některé byly tak strašidelné, že dvě děti ještě před začátkem se strachem odešly,“ říká Hana Šochmanová, jedna z průvodců večerem.

V úvodu byly děti formou soutěže rozděleny do pěti družstev (Vlci, Sovy, Kočky, Hadi, Žáby). Tato družstva pak postupně musela splnit 3 soutěžní úkoly – hledat obrázky a předměty spojené s Halloweenem, řešit hlavolam z provázků a rozlišit a roztřídit pouze po hmatu různé tvary. Nejdříve museli všichni najít místní strašidla (upírku Olivii, smrtku Lorencii a trola Gründela), schovaná někde v knihovně. Ta jim pak asistovala při plnění jednotlivých úkolů. Večer završila stezka odvahy.

„Výpravě do sklepa předcházelo promítání tajemného videa, kde se bývalý knihovník snaží přijít na kloub záhadě, proč se všichni bojí chodit do sklepa,“ vysvětluje H. Šochmanová.

Jednotlivé týmy pak v doprovodu knihovníka či knihovnice chodily pouze za svitu baterky vypátrat záhadu do sklepa.„Příšeru zde ovšem neobjevily. Našly pouze dopis, který jim tam zanechala obávaná příšera,“ dodává ještě H. Šochmanová. Mezičas si děti krátily výrobou pavouků a duchů a ve finále si všechny vysloužily sladkou odměnu.

Doporučení:
Share

Napsat komentář