Nenechte si ujít v týdnu od 5. do 11. listopadu 2012

Nenechte si ujít
Jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme několik inspirací, jak si zpříjemnit listopadová odpoledne.

Karlovarská knihovna si na úterý 6. listopadu pro čtenáře připravila pravidelné veřejné čtení, tentokrát z knihy Isaaca Bashevise Singera Krátký pátek a jiné povídky v podání Míši Čápové. Akce začne tradičně v 18.18 hodin v pobočce Lidická.

Pokud však dáváte přednost klasickým českým pohádkám nebo hledáte zajímavý program pro své ratolesti, tak vám vřele doporučujeme další setkání klubu Moudré sovy, jehož tématem je Povídání o pejskovi a kočičce. Setkání proběhne v brněnském knihkupectví Barvič a Novotný taktéž v úterý 6. listopadu od 16 hodin. Přestože je program zdarma, je nutné se na něj předem přihlásit.

Zajímá vás, jak se stravovali naši předci? Nakladatelství Academia pořádá besedu ke knižní novince Jídlo a pití v pravěku a starověku. Akce se koná ve středu 7. listopadu od 17 hodin v Literární kavárně v knihkupectví Academia v Praze. Setkat se můžete nejen s autorkou PhDr. M. Beranovou DrSc., ale také s PhDr. J. Řešátkem, který recepty osobně zkoušel připravit.

Téhož dne, tedy 7. listopadu, uvede v 19 hodin v pražské knihovně Libri prohibiti nakladatelství Host společně s autory Luďkem Navarou a Miroslavem Kasáčkem knihu Volavčí sítě: Po stopách třetího odboje. Křestu se zúčastní také ministr obrany Alexandr Vondra.

Ve dnech 7. – 8. listopadu proběhne v Opavě pod záštitou Ústavu bohemistiky a knihovnictví FPF SU mezinárodní odborná konference Literatura jako výzva a apel. Můžete se těšit jak na české, tak i na zahraniční odborníky.

Poslední pozvánka je věnována milovníkům poezie. V sobotu 10. listopadu se od 17 hodin v Aklubu karlovarské knihovny koná komponovaný pořad, kterým bude provázet Petra Petrová.  Cílem pořadu je nejen představit knihu Několik dopisů od Rainera Marii Rilka, ale také seznámit návštěvníky s vlastní poezií pana Holana, převážně s verši z padesátých let.

Další zajímavá literární setkání, která proběhnou nejen v tomto týdnu, naleznete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář