One-woman show

výřez obálky knihy Jak být ženou
Nikdy dříve nebylo lepší být ženou. Máme volební právo, antikoncepci a od roku 1727 nás neupalují jako čarodějnice. Ale pořád ještě zbývá položit pár rýpavých otázek… Proč se od nás čeká, že budeme vyholené? Měly bychom chodit na botox? Opravdu nás muži vskrytu nenávidí? Jak máme říkat své vagině? Proč nošení podprsenky bolí? Proč se nás všichni ptají, kdy už budeme mít dítě?

Kniha Caitlin Moranové je famózní one-woman show, v níž autorka nestydatě vtipným způsobem deklasuje veškeré nároky, jež na moderní ženu klade společnost. Vážná zamyšlení nad náměty jako dospívání, práce či mateřství střídá neméně moudré glosování témat jako striptýzové kluby, celebrity nebo svatby. Caitlin Moranová zkrátka útočí na všechny zbytečnosti beroucí ženám drahocenný čas. Její kniha je nezbytným průvodcem současné ženy.

 

Jak být ženou

Autorka: Caitlin Moranová

Překlad: Petra Jelínková

Formát: 135 x 215 mm
Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Cena: 286 Kč
Rok vydání: 10/2012
ISBN: 978-80-7294-696-9

Knihu Jak být ženou vydalo nakladatelství Host; můžete si ji objednat zde.

 

O autorce

Caitlin Moranová neměla v roce 1990 žádné kamarády, a tak jí zbývala spousta času na psaní jejího prvního románu Kronika rodiny Narmů. Tehdy jí bylo patnáct let. O rok později začala pracovat v hudebním týdeníku Melody Maker a v osmnácti se stala moderátorkou pořadu o pop music Naked City na britském televizním kanálu Channel 4. Po tomto raketovém startu věnovala následujících osmnáct let své kariéry psaní sloupků do deníku The Times – a to jako recenzentka i jako autorka nejčtenější části novin, satirického sloupku o slavných osobnostech nazvaného Celebrity Watch. Za svou práci získala v roce 2010 publicistickou cenu Columnist of The Year udělovanou v rámci British Press Awards, nejprestižnějších ocenění britského tisku.
Je nejstarší z osmi dětí a rodiče ji spolu s jejími sourozenci vzdělávali doma, v obecním domku ve Wolverhamptonu. Četla řadu knih o feminismu – především proto, aby svému bratrovi Eddiemu vědecky dokázala, že je lepší než on.
Caitlin není její pravé jméno, byla pokřtěna jako Catherine. Jméno Caitlin viděla ve třinácti letech v románu Jilly Cooperové a naprosto ji nadchlo. Své jméno tedy vyslovuje trochu zkomoleně – jako „Catlin“ – a způsobuje tím všem okolo potíže

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak být ženou

Moranová, Caitlin

Host, 2012

Napsat komentář