Setkání Klubu moudré sovy se konají i o prázdninách!

LidskeTelo1
Je léto, doba prázdnin a dovolených. Snad každý, kdo jen může, vyráží na výlet či jede na dovolenou. I proto touto dobou bývá nabídka aktivit pro děti značně omezená. V Klubu moudré sovy Knihkupectví Barvič a Novotný ale prázdniny nemají!

Nevíte-li, jak děti během léta zabavit, jakou aktivitu jim nabídnout, zkuste s nimi zajít do Knihkupectví Barvič a Novotný na Masarykově ulici č. 26. Každé úterý v 16 hodin zde začíná program pro malé i větší čtenáře. Děti se během hodiny až hodiny a půl mohou seznámit se zajímavými knihami, vyzkoušet si tvoření a třeba si i odnést nějaký malý dáreček.

V červenci se už uskutečnila dvě setkání. Téma prvního setkání bylo ryze prázdninové – Jak tábořit. Děti od osmi let se mohly dozvědět mnoho užitečných věcí o táboření.

Druhé setkání bylo určeno pro mladší děti (od tří let) a neslo název Lidské tělo. Programu se zúčastnilo nebývale velké množství dětí – kolem dvaceti, mladší sourozence v kočárcích v to nepočítaje. (Běžně se programů pro malé děti účastní do deseti dětí.) Děti si ale i v relativně malém prostoru dokázaly najít své místečko a aktivně se zapojovat do dění.

Toto setkání bylo (v porovnání s ostatními, o kterých jsme vás na našich stránkách informovali) více kreativní, děti po většinu času kreslily a vybarvovaly. Nejprve dostaly papír s bílými kolečky, které dle instrukcí vybarvovaly. Měly například vybarvit tolik koleček, kolik má člověk očí, loktů, nosů, hlav, …

Dalším úkolem bylo spojování vždy stejných dvojic-obličejů na papíru. Některé děti spojovaly klasicky pomocí čar, jiné děti stejné hlavičky spojily tak, že je stejně vybarvily.

A na řadu přišel třetí předtištěný papír, tentokrát na něm byl jen velký kruh. Na otázku, co by kruh mohl připomínat, se odpovědi jen sypaly, fantazie dětí byla opravdu obdivuhodná. Protože tématem bylo lidské tělo, dostali malí malíři za úkol do kruhu dokreslit obličej.

Posledním úkolem bylo obkreslování vlastních rukou a nohou. A pak už jen rozloučení a na viděnou příště!

Kdy? Třeba na některém z následujících setkání:

  • 26.7.2011 Jak Mařenka a Boženka koukaly

Pohádka o moudrých babičkách a víle Ryběnce, pro děti od 6 let.

  • 9.8.2011 Zákeřné keře

Cílem knížky je formou jednoduchého pohádkového příběhu seznámit děti s nejběžnějšími jedovatými rostlinami v jejich okolí. Pro děti od 5 let.

  • 16.8.2011 Geologická abeceda

Geologie nemusí být jen věda, ale i zábava a dobrodružství! Pro děti od 7 let.

  • 23.8.2011 Červená Karkulka

Klasická pohádka s netradičními ilustracemi pro nejmenší děti – od 3 let.

  • 30.8.2011 Šmalcova abeceda

Krásy světa v abecedním pořádku na důmyslných vyobrazeních a (nikoli na posledním místě) hádanka na každém listě! Pro děti od 6 let.

Vstup do Klubu je zdarma, jen je třeba si předem zamluvit místo. Rezervaci můžete provést buď osobně na pokladně obou poboček Knihkupectví (jak na Masarykově 26, tak i na České 13), telefonicky (515 917 156), nebo pomocí internetu. Zde máte k dispozici nový email ctemeradi@barvic-novotny.cz nebo internetový formulář.

Více informací o jednotlivých setkáních (minulých i budoucích) a fotografie z již proběhlých akcí naleznete na internetových stránkách http://ctemeradi.cz/.

Doporučení:
Share

Napsat komentář