Moderní gotický román Lucerna v temnotě – příběh plný napětí, tajemství i lásky

Lucerna v temnotě_foto2
Nakladatelství Fortuna Libri vydává v nové edici Fortuna Litera fascinující román anglické autorky Deborah Lawrensonové Lucerna v temnotě, který v sobě skrývá romantiku, záhadu i napětí a svou atmosférou připomíná například romány Daphne du Maurier. Román už zaznamenal velký úspěch i v zahraničí a byl přeložen do mnoha světových jazyků.

Moderní gotický román Lucerna v temnotě, jehož překlad v těchto dnech přichází i do českých knihkupectví, je plný záhad, tajemství i lásky. Z náhodného setkání Eve a Doma vznikne vztah plný vášně i duševního porozumění. Eve tuší, že fascinující Dom je mužem jejího života a nadšeně přijme jeho návrh přestěhovat se do francouzské Provence, kde společně koupí starou opuštěnou usedlost Les Genévriers. Žijí zde šťastni, odloučeni od světa, obklopeni hudbou, knihami, lány levandulových polí a nádhernou scenérií provensálské krajiny.

Brzy je však okouzlení rajskou krásou i zprvu harmonický vztah Eve a Doma zkalen postupným odkrýváním hrozivého tajemství a dávnými duchy ozývajícími se mezi starými zdmi Les Genévriers. Eve se noří do minulosti a objevuje temné dějiny usedlosti, které si v opojení jejím půvabem nedovedla zpočátku ani představit. Co ji však čeká, když začne pátrat v minulosti muže, kterého považovala za svou osudovou lásku?

„Lucerna v temnotě je nádherný gotický román z prostředí Provence plný vůní, barev a záhad. Lucerna v temnotě vás od začátku pohltí a obklopí  tajemnou magií, stejně jako kniha Rebecca od známé britské prozaičky gotických románů Daphne du Maurier,“ prohlásila o knize francouzská spisovatelka Tatiana de Rosnay, autorka bestselleru Klíč k minulosti.

Kniha Lucerna v temnotě je k dostání v klasické distribuční síti knihkupectví, nebo v e-shopu.

 

Lucerna v temnotě

Autorka: Deborah Lawrensonová

Překlad: Jaroslav Höfer
Vazba: vázaná
Formát: 150 x 228 mm
Počet stran: 392 stran
Cena: 349 Kč

EAN: 9788073216351
Ediční řada Fortuna Litera

Knihu Lucerna v temnotě vydalo nakladatelství Fortuna Libri.

Více informací o knize se dočtete zde.

 

O autorce:

Deborah Lawrensonová strávila díky zaměstnání svých rodičů-diplomatů dětství a dospívání v různých koutech světa: žila v Kuvajtu, Číně, Belgii, Lucembursku a Singapuru. Na univerzitě v Cambridge vystudovala anglický jazyk a v současnosti pracuje jako novinářka pro různá anglická média. Její články publikuje například Daily Mail, Mail on Sunday či Woman´s  Journal. Se svým manželem a dcerou žije v anglickém Kentu, ale převážnou část roku tráví s rodinou na staré usedlosti v Provence, kde se také odehrává i děj jejího románu. Spisovatelka v současnosti pracuje na svém v pořadí již sedmém románu.   

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLucerna v temnotě

Lawrensonová, Deborah

Fortuna Libri, 2012

Napsat komentář