Kočičí život v komiksu

sugar-nahled
Pro všechny milovníky a milovnice koček (ale rozhodně nejen pro ty) tady máme autobiografický komiks o tom, jaké to je žít v jedné domácnosti s kočkami! Hlavní hrdinkou knihy je kočka Sugar, jež se samotným autorem byla celých 18 let a která vás provede jejich každodenním životem.

Svět se prý dělí na dva typy lidí. Ty, kteří mají rádi psy, a ty, kteří milují kočky. Vlámský autor Serge Baeken bezpochyby spadá do druhé kategorie.
Na osmdesáti stranách vypráví autobiografický hravý příběh o svém životě s kočkami. Tim, Jeff, Maya, Rikki, to jsou jména jen několika z nich. Jako ústřední hrdinku svého komiksu si ovšem Baeken zvolil černou kočku Sugar, která ho životem doprovázela po celých osmnáct let. V propojené síti černobílých oken sleduje její každodenní svět. Sugar běhá, hraje si nebo chytá mouchy, zatímco se v pozadí odehrává až na výjimky poklidný rodinný život.

Sugar

Můj kočičí život
Autor a ilustrátor: Serge Baeken
Přeložila: Veronika ter Harmsel Havlíková

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 240×317 mm
ISBN: 978-80-87596-17-3
Doporučená cena: 338 Kč

Knihu Sugar vydalo nakladatelství Meander.

Ukázka z knihy

sugar-ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorovi a ilustrátorovi

Serge Baeken (*1967) je belgický autor grafických novel vystudoval uměleckou akademii v Kempenu a Antverpách.  V roce 1984 začal vydávat amatérský komiksový časopis Embryo. V současnosti zasílá své ilustrace do několika časopisů a novin.

Zdroj informací: nakladatelství Meander


Meander je nezávislé nakladatelství, které se s velkou péčí věnuje originální umělecké tvorbě pro děti a mládež, zejména původní tvorbě a autorské knize, klade přitom velký důraz na výtvarné pojetí titulů. Snaží se vydávat knihy, z nichž bude dětem a mladým lidem jasné, proč se vůbec říká „krásná literatura“. S Meandrem spolupracovali nejen respektovaní autoři (od Violy Fischerové přes Jiřího Stránského, Ludvíka Vaculíka až po Václava Havla), ale také začínající literáti, kteří v Meandru debutovali (například Petr Nikl, z něhož časem vyrostl autor Knihy roku v soutěži Magnesia Litera).

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSugar
Můj kočičí život

Baeken, Serge

Meander, 2016

Napsat komentář