Kresli, vybarvi a nalepuj

Kreslime_s_Peppou
Baví vaše děti kreslení? Mají neustále v ruce pastelky či fixy? Dnes vám představíme titul, který je v této činnosti podpoří.

Pod záštitou nakladatelství Egmont vyšla publikace Kreslíme s Peppou. Obsahuje čtyřicet stran, které čekají na dokreslení. Děti se při dokončování obrázků mohou držet uvedených pokynů (na každé straně se nachází zadání, co nebo koho mají dokreslit), ale také samozřejmě mohou popustit uzdu fantazii. Záleží jen na tom, aby finální obrázek odpovídal jejich vlastním představám a měly z něj radost. Jedinou nevýhodou může být, že knihu nelze použít opakovaně – tzn. strany nejsou zalaminované, ale papírové. A nakreslený obrázek lze maximálně vygumovat.

Jednotlivými úkoly děti provází prasátko Peppa, její rodina (maminka, tatínek, mladší bráška Tom, babička a dědeček) a další zvířecí přátelé (např. pejsek Danny, poník Péťa, ovečka Zuzka, lišák Ferda…). I vaše ratolesti nejspíš zmíněné postavičky dobře znají z televizních obrazovek. Pokud tomu tak je, určitě je kniha zaujme a zároveň pomůže procvičit jejich grafomotorické dovednosti.

Co se dětí naučí? Kreslit, vybarvovat, obkreslovat. U knihy totiž najdete přiloženou šablonu se 14 různě složitými motivy. Z jednodušších mohu jmenovat například balonek, srdíčko či korunku, ze složitějších postavu samotné Peppy a jejího bratra Tomíka. Šablonu lze vyjmout a přiložit kamkoli, kam bude potřeba. Možná si myslíte, že obkreslování motivů ze šablony nepředstavuje nic složitého, ale pletete se. Pro malé děti jde o náročný úkol! Musí se naučit udržet ji na jednom místě a nehýbat s ní, aby na sebe jednotlivé tahy správně navazovaly.

Kromě šablony dětem jistě udělají radost tři archy přiložených samolepek: na jednom z nich se samolepky dokonce krásně třpytí. Vyjmutí samolepek z archu a jejich nalepení do sešitu představuje způsob, jak procvičit jemnou motoriku.

Na publikaci je uvedeno věkové doporučení: pro děti od 4 let. Já jsem ji pořídila pro tříletou neteř, která seriál o Peppě velmi dobře zná. Každý den sleduje jeden díl a plyšová postavička prasátka Peppy ji doprovází na každém kroku. Není tedy divu, že kniha u ní měla úspěch. Správně jsem odhadla, že nejvíce ji bude bavit lepení samolepek (jako první ozdobila stránky samozřejmě těmi třpytivými). Se šablonou se zatím učí pracovat: obkreslit složitější motivy zvládne jen tehdy, pokud jí někdo šablonu pomůže přidržet. Nicméně kreslení ji baví, takže obrázky doplňuje i svými vlastními malůvkami – včetně vlastnoručně nakreslených prasátek!

Hledáte-li tvůrčí zábavu pro malé kluky a holky, třeba na dlouhé zimní večery, mohla by tato publikace být dobrou volbou.


Knihu Kreslíme s Peppou vydalo nakladatelství Egmont a zakoupit ji můžete na Albatrosmedia.cz.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePeppa Pig – Kreslíme s Peppou

Kolektiv

Egmont ČR, 2024

Napsat komentář