Zahrajte si o temnou stránku módního průmyslu

kdyz-zmizela-perex
Liv, Anastasia a Selma mají jedno společné – pro svůj cíl jsou ochotny udělat cokoliv. Liv pro svého syna, Anastasia chce uniknout ze světa modelingu a Selma touží prorazit jako novinářka. Kdy se jejich příběhy protnou? To si pojďte přečíst.

Odhalená tajemství

V norském Sandefjordu žije Liv svůj nenápadný život v ústraní: samoživitelka, která padá únavou a snaží se vyjít s výplatou. Svému autistickému synovi, jehož největší láskou jsou letadla, nikdy neprozradila svá tajemství ani mu nevyprávěla o svém životě před tím, než se narodil. Pro jeho bezpečí je ale připravena udělat cokoli.

Anastasia se stěhuje do Milána, kde začíná svůj nový život jako modelka. Je žádaná a má spoustu peněz. Jenže všechno má svůj rub a líc, ostře sledované módní přehlídky, sluncem zalité italské paláce i divoké večírky v sídlech boháčů. Zakrátko pochopí, že udělá cokoli, aby z tohoto světa unikla.

V Oslu žije investigativní novinářka Selma. Zabývá se skandály v módním průmyslu, ale zatím se jí nedaří protlačit reportáž do novin. Pak náhle zmizí jakási žena v Sandefjordu. A Selma se chystá rozkrýt největší případ své kariéry.

 

Když zmizela

Autorka: Alex Dahl

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Dana Chodilová
Počet stran: 336
Vazba: brožovaná
Vydáno: 1/2024
ISBN: 978-80-7625-284-4

Přečtěte si více o knize Když zmizela, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Metafora. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V oblasti poznání je Metafora vydavatelem knih takových autorů, jako je Elizabeth Haichová, Judy Hallová či Anthony Wiliam. V lednu 2019 spojila Metafora síly s Nakladatelským domem Grada.

 

Ukázka z knihy

Máma vstane a pokyne Adrianovi, aby šel s ní. Pohladí ho po vlasech, než vyjdou ven, nasadí mu zas vlněnou čepici. Nepromluví, dokud nedojdou do domu, dokonce ani po cestě z odpočívadla, jen kráčejí svižně vedle sebe v té ledové tmě lednového večera, prsty v rukavicích propletené. Později, když Adrian leží v posteli, si k němu máma přisedne.
„Možná budeme muset brzo odejít,“ zašeptá mu jejich tajným jazykem a zlehka ho pohladí po čele. Adrian se na ni podívá, na chviličku se střetnou pohledem, než cítí, že se musí odvrátit. Najednou mu dojde, že máma vypadá nějak jinak. Snaží se rozeznat ten výraz, je to strach, nebo smutek, nebo snad obojí?
„Kam?“ zeptá se. Jeho hlas zní v tom malém pokojíku divně, nezvykle hlasitě. Máma se usměje a políbí ho na temeno, zdrží se tam rty.
„Nevím,“ odpoví. „Ale vím, že tě mám ze všeho nejradši a vždycky se postarám, abys byl v bezpečí.“ (str. 18)

 

Vyhrajte knihu Když zmizela

Liv by pro bezpečnost svého autistického syna Adriana udělala cokoliv a nikdy by nikomu neprozradila svá tajemství. Anastasia by chtěla žít v klidu a ústraní, ale coby žádané modelce jí to není přáno. A Selma se naopak snaží o to, aby se její jméno konečně skvělo pod nějakou z důležitých reportáží v novinách. Bude tím zlomovým okamžikem zmizení ženy v Sandefjordu?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Když zmizela vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Když zmizela
probíhá od 27. února do 11. března 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Když zmizela

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdyž zmizela

Dahl, Alex

Metafora, 2024

Napsat komentář