Láska (i ta k Bohu) prochází žaludkem

recepty uvodni
Nejenom vírou ducha je živ člověk a k dobrému životu je potřeba i dobré jídlo. Vybrané pokrmy české, ale třeba i italské kuchyně, vám přináší nová kuchařka, kterou připravila sestra boromejka Vojtěcha. Jistě si vyberete!

Sestra boromejka Vojtěcha Fialová se s námi na stránkách své kuchařky dělí o tajemství italské, ale i české kuchyně. Poctivě, a přitom bez přehnaných nároků pomáhá ostříleným i méně zkušeným kuchařům a kuchařkám uvařit poctivá jídla. Jak sama píše, „nejsou to jen recepty, je v tom i příběh nepomucenské kuchyně, kde víc než dvacet let vařím. Vše, co tu stojí, bylo v koleji uvařeno.“ V kuchařce najdeme recepty na chutné předkrmy i zeleninové polévky, sedm receptů na italskou pastu a tři na italské risotto. Objevíme kouzlo lasagní i vybrané italské úpravy kuřecího masa. Poznáme rozmanitost a jednoduchost studených omáček, stejně jako vařené zeleniny. A co by byla italská kuchyně bez pizzy, focaccie, pannacotty, tiramisu nebo lahodných italských nápojů? Aby ale nebylo italské kuchyně příliš, najdeme tu i několik receptů na klasická česká jídla, na oblíbené pečivo a chléb. Mnohé recepty si sestra Vojtěcha přinesla z domova.

Recepty sestry Vojtěchy

To nejlepší z nepomucenské kuchyně
Autorka: Vojtěcha Fialová, SCB

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 165×230 mm
ISBN: 978-80-7566-456-3
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Recepty sestry Vojtěchy vydalo Karmelitánské nakladatelství.

Ukázka z knihy

recepty ukazka (1)

K dispozici máte celou ukázku.

O autorce

Vojtěcha Fialová, SCB, sestra boromejka, se narodila v roce 1972 a s třemi sourozenci vyrůstala ve vesničce Rodkov poblíž Bystřice nad Pernštejnem na Vysočině. V její rozvětvené širší rodině bylo mnoho velmi dobrých kuchařek a cukrářek. Po vstupu do Kongregace milosrdných sester sv. Karla Boromejského studovala obor biochemie na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity v Brně s výhledem na práci v kongregační nemocnici v Praze pod Petřínem. Po noviciátě se ovšem sestra Vojtěcha rozhodla stát se součástí nově vznikající komunity v římském Nepomucenu, kde jako kuchařka slouží dodnes. Služba boromejek v Nepomucenu má dlouhou tradici: sloužily zde od založení koleje do roku 1978 a slouží tu znovu od roku 2000.

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství


logo kna2x1Karmelitánské nakladatelství je křesťansky orientované nakladatelství. Na trhu působí od roku 1991 a dosud vydalo více než 1500 titulů. Nejdůležitější částí edičního plánu KNA jsou edice věnované duchovnímu životu. Mezi dlouhodobě nejúspěšnější edice KNA patří edice Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Mezi jeho kmenové autory, kterým bylo vydáno více titulů, patří mimo jiné: Anselm Grün, Vojtěch Kodet, Kateřina Lachmanová, Marie Svatošová nebo Max Kašparů.

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRecepty sestry Vojtěchy
To nejlepší z nepomucenské kuchyně

Fialová, Vojtěcha

Karmelitánské nakladatelství, 2023

Napsat komentář